Sådan slippe du af en dårlig smag i din mund

Sådan slippe du af en dårlig smag i din mund

Uanset hvor omhyggelig du handler om din mundhygiejne, kan du til tider få en dårlig smag i munden, som bare ikke vil gå væk. Det er resterne af stærksmagende mad, resultatet af en forkølelse eller influenza eller en mystisk metallisk eller bitter smag. En ubehagelig smag i munden kan i bedste fald distrahere og i værste fald sygdom. Heldigvis er der et par tricks for at slippe af med den ubehagelige smag.

Øv korrekt mundhygiejne. Hvis den dårlige smag stammer fra almindelig halitose (dårlig ånde), bør et regelmæssigt oralt hygiejneprogram løse dit problem. Det betyder, at du børster og tandtør tænderne og bruger regelmæssigt mundskyl. Sørg for at børste ordentligt og rense hele munden, herunder tandkød og tunge.

Spørg din læge, hvis nogen af ​​dine recepter kan forårsage den dårlige smag. Nogle gange kan medicin forlade en metallisk smag i munden, som ikke synes at gå væk. Hvis det her er en af ​​bivirkningerne af din medicin, så spørg din læge, hvis der er en alternativ medicin, der ikke vil fremstille den metalliske smag.

Tag C-vitamin-tabletter eller øg dit C-vitaminindtag ved at spise mere citrusfrugter eller drikke citrusjuice, såsom appelsin- eller grapefrugtsaft. Dette vil bidrage til at eliminere vedvarende dårlig ånde, hvilket kan efterlade en dårlig smag i munden.

Sug på åndedrætsminer. Dette er et godt middel til en midlertidig dårlig smag, der kan komme fra at spise en stærk-smagsmad. Lemon-flavored slik kan også maskere eller mindske en dårlig smag.

Børste dine tænder med en pasta lavet af bagepulver og salt. Dette vil befri din mund af plak og bakterier, der kan være ansvarlig for den ubehagelige smag i munden. Det vil også neutralisere enhver syre, som kan være en anden synder bag den dårlige smag.

Skyl munden med en opløsning af salt og vand, eller hydrogenperoxid og vand. Hvis du har en lille oral infektion, vil dette virke for at behandle det. Sørg for ikke at sluge denne løsning, især hvis du bruger hydrogenperoxid, hvilket er farligt at indtage.

Besøg en tandlæge. Hvis andre trin ikke virker, kan du få et alvorligt parodontalt problem, som kræver behandling. En regelmæssig tur til tandlægen til check-up og rengøring er altid en god ide, da det vil bidrage til din overordnede oral sundhed og eliminere mange af de faktorer, der i starten medfører en dårlig smag i munden.

Del:
Kommentarer