Sådan slippe af med en Stye

Sådan slippe af med en Stye

Øjenlåg har omkring 100 oliekirtler i nærheden af ​​vipperne til smøring af øjnene. Bakterier kan komme ind i disse kirtler ved at gnide øjnene, efterlade sminke om natten eller iført usikre kontaktlinser. Når bakterier kommer ind i kirtlerne, kan det skabe en hævet irriteret bump kaldet hordeolum, almindeligvis kendt som en stye. Hvis flere kirtler påvirkes, påføres det øjnene. Denne tilstand er blepharitis, der forårsager vandig kvist eller kløende øjne og skorping, ledsaget af flakende øjenlågs hud og lysfølsomhed. Hvis oliekanaler blokeres, forårsager den bakterielle overbelastning en inficeret cystlignende vækst kaldet en chalazation, som er relateret til blepharitis og har lignende symptomer. Heldigvis er en stye ikke særlig skadelig, og de fleste forsvinder uden medicinsk behandling. Nedenfor er en måde at slippe af med en stye ved at rense området, som anbefales af de fleste læger.

Vask dine hænder grundigt med sæbe. Lad vandet køre varmt.

Våd hjørnet af en ren vaskeklud med meget varmt vand.

Påfør et eller to dråber baby shampoo på det våde hjørne og gnid for at fremstille suds.

Skrub forsigtigt langs kanten af ​​dit øvre og nedre øjenlåg, inden for det berørte øjs lashed. Begræns direkte øjenkontakt med lakeret vaskeklud. Baby shampoo kan irritere hornhinden, når det gnides mod øjet.

Skyl vaskekabinet grundigt med varmt vand og kør det over dine øjenlågskanter. Varm varmt vand i en hånd og skyll øjet helt ud. Tør dit ansigt med et rent håndklæde. Vaskvasken før brug.

Følg trin 1 til 5 om morgenen og før sengetid for at slippe af med en stye og holde den væk. Gør en ekstra rensning når som helst en stye aflejrer gel i øjet.

Tips

Rene hænder, vaskeklude og håndklæder er afgørende for succes og forebyggelse af infektion. Vandtemperaturen skal være mindst 120 grader. Brug kun baby shampoo med en ikke-riveformel. Søg lægehjælp hvis nogen af ​​betingelserne nedenfor opstår. Du oplever et visionsproblem. Rødme eller hævelse strækker sig til dit ansigt eller kind. Et øjenlågstød bløder. Betingelsen reagerer ikke på hjemmebehandling eller bliver værre inden for 14 dage. Reinfektion genoptages kort efter en vellykket behandling. Du har spørgsmål om tilstanden af ​​dine øjne.

Advarsler

Hvis dette lægemiddel ikke bliver kvittet for dig inden for en uge eller to, skal du søge hjælp fra en læge. En læge kan anbefale antibakterielle øjendråber eller en medicinsk creme. Sundhedspersonale kan også bruge sterile instrumenter til at lanse øjenlågstumpen for lindring af smerte og tryk. Forsøg ikke at lanse eller klemme en stye selv. Det spreder kun infektionen!

Del:
Kommentarer