Sådan Skæres Aluminium Siding

Sådan Skæres Aluminium Siding

Aluminiumsbelægning er et populært valg til nybyggeri såvel som ombygning, da det giver et permanent vejrfast udvendigt og leveres i en række præfabrikerede farver. På trods af sin alsidige karakter kan aluminiumsbelægning være svært at skære, medmindre du har de rigtige værktøjer og kender de teknikker, som bygherrer bruger. Med lidt øvelse vil du lave glatte og præcise nedskæringer, når du installerer den nye sidespor.

Gør snit over konturerne af aluminiumsbelægning med en radialsavsav eller en huggesav forsynet med et panelblad. Panelbladet har en meget fin tand, der muliggør glattere nedskæringer i aluminiumsbelægningen uden at rives og snagging.

Monter panelbladet bagud i enten motorsag, hvis du stadig oplever snags. Dette er en almindelig byggers trick, og det virker, fordi tænderne på bladet skærer fra den glatte side i stedet for den forrevne side.

Brug lige tin snips til udskæringer langs bredden af ​​aluminium sidespor. Under vinduer, døre og taghuller vil du sandsynligvis nødt til at skære sidesporet vandret for at passe det ind i det mindre rum. Skær kantens øverste kant, så den nederste kendetegn vises ensartet og matcher de andre rækker.

Skær med røde håndflader, når du bruger din højre hånd, og du vil have, at delen af ​​aluminium til venstre for tin-snipen skal stige. Gør det modsatte med den grønne tin snips når du vil have den højre side af aluminium at stige. Det tager lidt at vænne sig til, når skiftende hænder skæres, men når du kommer på hænge af det, vil arbejdet gå hurtigt.

Prøv at bruge en niggler til at skære lange lige sektioner vandret. En niggler er et håndværktøj, som vibrerer to små knive op og ned ved høj hastighed og giver dig mulighed for at skære en lige linje i flad lagerving. Nigglers vil dog ikke skære gennem konturerne af sidesporet. Til disse nedskæringer, brug tin snips eller power saws.

Følg den generelle regel om at bruge de store sav kun til udskæringer, der strækker sig hele vejen fra toppen til bunden af ​​sidespor. Da både den radiale armsås og huggesaven er vanskelige at styre med præcision, når man afslutter et snit, skal du bruge tinspidserne, hvis du trimmer sidesporet til at passe rundt om vinduer eller ventilationsåbninger.

Del:
Kommentarer