Sådan skifter du fra mand til kvinde ved hjælp af hormoner

Sådan skifter du fra mand til kvinde ved hjælp af hormoner

Hormonbehandling spiller en afgørende rolle i kønsfordeling fra mand til kvinde. En transseksuel i hormonbehandlingstrinnet går i virkeligheden igennem en anden pubertet, hvilket får kroppen til at ændre sig. For en mand er mængden af ​​østrogen under terapi sammenlignelig med den hos en kvinde i løbet af sin menstruationscyklus, mens mængden af ​​testosteron i kroppen faktisk er mindre end hvad der produceres af en kvinde. Den maksimale mængde hormonbehandling varer ca. 4 til 5 år, men mange transseksuelle vælger at have seksuel omplaceringskirurgi før dette. Transseksuelle, der vælger at forblive ikke-operative, skal vælge andre muligheder for at fortsætte deres hormonbehandling efter denne tidsperiode.

Få en diagnose. Dette er påkrævet inden hormonbehandling påbegyndes. Efter en første evaluering, som er mindst tre måneder, men muligvis længere afhængig af terapeutens vurdering, vil lægen diagnosticere personen som transseksuel.

Har en fysisk. Efter diagnose vil den transseksuelle blive givet en komplet fysisk. Fordi hormonbehandling forårsager dramatiske ændringer i kropskemi, er det vigtigt at være i god sundhed og har indledende østrogen- og testosteronniveauer registreret.

Begynd hormonbehandling langsomt. Når først en indledende fysisk er gennemført, kan hormonbehandling begynde gradvist. Doseringsmængderne øges hver måned, så længe der ikke er komplikationer, før fuld hormondosering er nået.

Tag østrogen. Ansvarlig for kvinders sekundære kønskarakteristika, dette er den vigtigste komponent i hormonbehandling for mandlige til kvindelige transseksuelle. Normalt anbefales 6 til 8 mg dagligt estradiol eller østradiolvalerat eller 5 mg dagligt konjugerede hesteøstrogener i begyndelsen.

Tilføj et testosteronblokerende lægemiddel. Anti-androgener, såsom spironolacton (100 til 300 mg dagligt), bør anvendes til at reducere mængden af ​​testosteron, der produceres af kroppen til normale kvindelige niveauer.

Følg regelmæssigt op med en læge. Efter behandling med hormonbehandling og fortsættelse i løbet af programmet anbefales regelmæssig kontrol med en læge at sikre, at der ikke opstår alvorlige komplikationer under behandlingen.

Advarsler

Selvadministration af hormoner uden medicinsk tilsyn kan være farligt. Start aldrig et hormonbehandling program uden først at konsultere en læge.

Del:
Kommentarer