Sådan skifter du et batteri i en vandtæt ur

Sådan skifter du et batteri i en vandtæt ur

Et vandtæt ur eksisterer ikke. Et ur kan vurderes for vandmodstand, hvilket betyder, at det er testet for at holde en vandtæt forsegling til interne komponenter til en bestemt dybde, f.eks. Til 100 fod eller 200 meter. Vandafvisende ure er designet til at være mere slidstærke end andre typer ure, og kan bæres i brusebadet, mens du svømmer eller under et dykke, og fortsætter med at give præcis tid. Mange ure fungerer på batterier, og udskiftning af batterierne i vandafvisende ure betyder yderligere overvejelser for at bevare interne komponenter, mens de nedsænkes. Skift batteriet med forsigtighed.

Overvejelser

Vandafvisende ure har begrænsede eller strenge garantier for at sikre, at denne funktion bevares. Tjek din garanti og vurder din brug, fordi du selv udskifter et ur batteri, vil sandsynligvis annullere producentens garanti. Overvej lokale autoriserede servicecentre eller anerkendte guldsmedere, der kan udskifte batteriet til en minimal pris, samtidig med at den vandtætte forsegling for de interne komponenter bevares. Overvej om du har den rigtige størrelse skruetrækker, pincet (eller college tænger), silikone fedt og udskiftning pakning (O ring), eller hvis du køber disse varer vil spare tid og penge.

Batteri

Ure kræver mindst et specialbatteri, og nogle kræver to forskellige specialbatterier. For eksempel er Casio Baby-G Force-batteriet vandtæt til mindst 100 fod og bruger CR1616 og CR2025 batterier, eller et SR1120W (391) og et SR626SW batteri. Tjek din brugermanual eller fabrikantens hjemmeside for specifikationer.

Pakninger

I mange tilfælde kan pakningen eller O-ringen rengøres og smøres som en del af en gør-det-selv-udskiftning. Kontroller omhyggeligt pakningen med en forstørrelsesglas for at se om der er revner, tårer eller uregelmæssig hævelse i O-ringen, der kan forringe en vandtæt forsegling. O-ringen kræver ikke specielle rengøringsmidler, og det kan simpelthen tørres af med en fnugfri klud, inden du dækker med en fin belægning af silikonefedt (sørg for, at der ikke er fibrene eller håret fastgjort til den glatte pakning). Hvis en pakning skal udskiftes, tilbyder nogle producenter (f.eks. Suunto) en O-ring eller batteripakke med forsegling og udskiftning af batteridæksel.

Vandtest

Vandafvisende ure er trykprøvet for at sikre, at tætningen fungerer, og at der ikke frigives luft fra det indre rum i dybden. Denne trykprøve satser på vandets modstandsdygtighed for uret. De fleste forbrugere har ikke adgang til trykprøvning; nogle juvelerer og alle producenter indbefatter denne test som en del af batteriudskiftningstjenesten, hvilket kan medføre ekstra ventetid.

Del:
Kommentarer