SĂĄdan skaber du forvirring i et 5-3 fodboldforsvar

SĂĄdan skaber du forvirring i et 5-3 fodboldforsvar

Fodbold er et spil i tommer, og for et hold at vinde har de brug for enhver fordel. En måde at få en fordel på forsvar er at skabe forvirring for lovovertrædelsen. Mere specifikt i et 5-3 forsvar er der visse metoder, et hold kan bruge til at skabe forvirring, der kan føre til et spilvindende spil.

Brug defensive line stunts i et 5-3 forsvar for at forvirre lovovertrædelsen. Defensive line stunts er hvor en til alle fem af de defensive linemen løber under eller over hinanden, når de rushing quarterback. For eksempel ville en defensiv ende skynde sig indvendigt, samtidig med at det defensive tackle på samme side ville løbe rundt og angribe quarterback udefra og derved skabe forvirring for overtrædelsens blokeringsplan.

Anvende en zone blitz i 5-3 forsvaret. En zone blitz er hvor en defensive lineman falder ind i dækningen som en linebacker tager sit sted og skynder quarterbacken. Zone blitz kan bringe et antal defensive spillere på et blitz og samtidig slippe et hvilket som helst antal spillere i dækningen. Dette medfører forvirring og usikkerhed for en lovovertagelse om, hvilke spillere der skynder quarterbacken på et givet spil.

Spil linebackers på defensiv linie position. Der er ingen regel, der angiver, at en bestemt spiller skal spille en bestemt position. Derfor kan et hold bruge otte linebackere i 5-3 formation, hvis de vælger det. Typiske hold bruger mindre end otte, men selv en ekstra linebacker eller to vil skabe usikkerhed inden fodboldens snap.

Anvend afspilningsvariationer i 5-3 forsvaret. For at skabe forvirring for lovovertrædelsen i et 5-3 forsvar kan et hold kalde en fuld blitz et spil og derefter fuld dækning den næste. Nøglen til at skabe forvirring er at sikre, at lovovertrædelsen aldrig ved, hvad afspilningsopkald kommer på hvert spil.

Del:
Kommentarer