SÃ¥dan retter du opad toenails

SÃ¥dan retter du opad toenails

Selvom det er sjældent, lider nogle mennesker Koilonychia, hvor deres tånegle vokser opad. Hvis de ikke er ordentligt til stede, kan de føre til ubehag ved brug af fodtøj. Nogle gange antages det at være forårsaget af en jernmangel, selv om patienter uden manglen har vidst at have det også. Sommetider ses det hos både forældre og børn, hvilket tyder på, at det er en genetisk tilstand. Konsistent pleje er den vigtigste tilgang, når man beskæftiger sig med opvoksede tånegle.

Vask dine fødder i varmt vand og tør dem grundigt med et håndklæde. Da opadgående voksende tånegle har tendens til at rive oftere - og derfor udsætter sig for infektion - er forsigtig hygiejne vigtig. Brug en negleløsning til at fjerne snavs under neglen.

Skær tåneglen ned til det punkt, hvor det begynder at kurve opad. Skær dem ikke over, så de bløder og vokser indad. I stedet målrette for en jævn søm.

Bestil neglene med et emerybræt, for at sikre, at de er glatte og ikke får fat i sokker.

Find tykke sokker, der vil give mere pude mod friktionen mellem tåneglene og skoen. Du kan også gerne prøve en naturlig fiber sok, da de giver fødderne mulighed for at trække vejret lettere og derfor holde fødderne mere behagelige.

Undersøg tåneglerne mindst ugentligt. Trim dem ofte for at forhindre ubehag.

Tips

Rådfør dig først med en læge for at sikre, at problemet ikke kan korrigeres med jerntilskud.

Del:
Kommentarer