SĂĄdan rette Crooked Toes

SĂĄdan rette Crooked Toes

Krogede tæer kan være forårsaget af genetik, sygdom, flade fødder eller højt buede fødder, reumatoid arthritis, traume til tå eller ved for små, for høje eller for smalle sko. I de tidlige stadier kan crooked tæer normalt korrigeres ved selvbehandling og dyse de høje hæle, men tågeformationer kan være tegn på nerveskade fra mere alvorlige årsager, så en læge skal besøges for at regere disse ud.

Identificer hvilken af ​​de tre typer af skæve tæer du har. Hammertoe, også kendt som kontrasteret tå, knoglespor, deformeret tå eller roteret tå, er en deformitet af den anden, tredje eller fjerde tå forårsaget af en bøjning i tå ved midtsamlingen. Denne bøjning resulterer i et hammerlignende udseende. Hvis du har hammertoe, kan du have corns eller calluses på spidsen af ​​tåen eller på den fælles overflade.

Claw toe betyder, at din tå "klør" i jorden eller i en skos sål. Calluses udvikle sig fra tåens gnidning mod skoens sål. Claw toe involverer unormal positionering af alle tre led i tåen.

Mallet toe svarer til klo tå, men involverer unormal positionering kun af joint i slutningen af ​​tåen.

Tjek dine sko for at se om de kan have forårsaget tådeformationen. Hammertoe-syge kan have forårsaget eller forværret deres tilstand ved at bære sko, der er for små eller for smalle ved tåen, eller ved at have høje hæle, der lægger pres på tålemuskulaturgrupperne. Yderligere faktorer i hammertoe er muskel ubalancer, som forværres ved at bære disse typer sko.

Mallet tæer og klo tæer kan også være forårsaget af iført sko, der er for høj, for lille eller for smal. Men tilstande som diabetes og alkoholisme kan resultere i nerveskader, der forårsager klo tå.

For at undgå forværring af den skæve tå, skal du bære sko, der har plads i tåområdet for at rumme tæerne. Sko skal være mindst en halv tomme længere end din længste tå.

Besøg din læge. Hun kan udelukke mere alvorlige grunde til din tådeformation, såsom nerveskader, og give anbefalinger til behandling af problemet. Personer med diabetes, dårlig cirkulation eller manglende følelse i deres fødder bør besøge en læge, inden de forsøger selvbehandling.

Tå øvelser. Disse vil strække de stressede muskler og styrke dem i den rigtige position. Manuel træning af tæerne er en simpel øvelse. Plukker ting op med dine tæer vil gøre det muligt for musklerne at arbejde på en måde i modsætning til den kløede eller hamrede formation og styrke musklerne. Placering af et håndklæde eller papir under dine fødder og krympe det med dine tæer er en anden stræknings- og styrketræning.

Monter dine sko med puder eller puder, der er tilgængelige hos apotek.

Overvej kirurgi, hvis det anbefales af din læge. Tidlige symptomer tåformiteter kan normalt korrigeres uden behov for kirurgi, men for dem, der har permanente eller smertefulde deformiteter, kan kirurgi være en løsning.

Kirurgisk typer for deformerede tæer omfatter senoverførsel til korrigering af hammertoes, hvorved en tå-senon er repositioneret, rette tåen; knogleartroplastisk, hvorved nogle knogler og brusk fjernes for at korrigere udseende; derotation artroplastisk, hvorved huden udskæres for at tillade korrekt ompositionering af tåen; implantat arthroplasty, hvor kirurgen implantater silicium eller metal for at fungere som glidende overflader af leddet; og tenoplasti og kapselotomi, som frigiver eller forlænger sener eller ledbånd, løsner op af bevægelsen af ​​tåen.

Advarsler

Risici ved kirurgi omfatter hævelse, infektion og nerveskader. (Se Reference One)

Del:
Kommentarer