SĂĄdan repareres en Shimano Deore LX Shifter

SĂĄdan repareres en Shimano Deore LX Shifter

Shimano's Deore LX shifters er nogle af de mest populære shifters tilgængelige på markedet. De har hurtig og lydhør skift, en præcis kabel-pull og nem justering samt at være nogle af de mest holdbare mountainbike shifters derude. Men når der gennemføres tilstrækkeligt misbrug, vil selv de bedste shifters i sidste ende gå ud af justering og skal reparere. I stedet for at tage din cykel til den lokale butik og vente et par dage til reparationen, lær hvordan du udskifter dine Deore LX shifters hjemme og komme tilbage på sporet med det samme.

Drej tønderjusteringen på både venstre og højre skifter mellem skiftkroppen og kabinettet, med uret, indtil det stopper, og drej justeringsindretningen en drejning mod uret. Dette giver dig mulighed for at foretage små justeringer af kabelspændingen senere.

Find det bageste aflederkabelstop ved at følge kablet fra højre skifter til, hvor det er fastgjort til skifteren bag på cyklen. Løsn den bageste spærrekabelstop ved hjælp af en 5 mm skruenøgle. Brug et par nålestænger til at trække kablet under under kabelstoppet, og stram derefter kabelstoppet igen.

Find kablet til den forreste afspiller ved at følge kablet fra den venstre skifter til, hvor det er fastgjort til den forreste spærre. Brug en 5 mm sekskantnøgle til at løsne kabinestikket på den forreste spids, så trækk det medfølgende kabel og luk det forreste spjældstik.

Tag din cykel til en kort testtur. Skift gennem hvert af gearene på din cykel og vær opmærksom på nøjagtigheden og hurtigheden af ​​skiftet. Hvis et af skifterne til enhver tid ser ud til at skifte langsomt fra et lille gear til et større gear, skal du dreje fatningsindretningen på den pågældende skifter mod uret for at spænde kablet. Hvis enten shifter skifter langsomt - eller slet ikke - fra et stort gear til et mindre, skal du dreje fatningsindretningen på den pågældende skifter med uret for at løsne kablet.

Fortsæt med at ride og justere tøndejusteringerne, indtil din cykel skifter fejlfrit hver gang mellem hvert gear. Udfør denne procedure hvert par måneder for at holde din cykel kørende og flytte så glat som muligt.

Del:
Kommentarer