Sådan rengøres og blækkes partielle denturer

Sådan rengøres og blækkes partielle denturer

Delvis tandprotes erstatter manglende tænder og genopretter deres udseende og funktionalitet. De er lavet til at matche farve og form af dine tænder og tandkød, så de er ofte uopdagelige for andre. Selvom de er lavet af syntetiske materialer, kræver partielle proteser hyppig børstning og rengøring ligesom naturlige tænder. Pletter fra mad, drikkevarer og tobak kan misfarve dine partielle proteser, men du kan fjerne pletterne med almindelige husholdningsvarer.

Fjern dine partielle proteser og skyll dem under varmt vand for at fjerne eventuelle fødepartikler eller affald.

Børst din tandprotes mindst en gang om dagen med en tandpræparat eller mild opvaskemiddel. Du kan også drysse tandproteserne med bagepulver, før du børster for at fjerne pletter. Skyl dine tandproteser grundigt efter børstning.

Blød dine tandproteser natten over i lige dele eddike og vand eller tandprotein-gennemblødning. Skyl dine tandproteser grundigt med vand efter neddypning.

Bland 1 spiseskefulde klorblegemiddel med 1 kop vand. Sug dine proteser i opløsningen i 15 minutter for at blive hvid. Skyl denturerne grundigt med vand efter afblødning.

Tips

Tag dig tid til at børste tænderne, mens du rengør dine partielle proteser.

Advarsler

Undgå at suge tandproteser med metal vedhæftede stoffer i blegemiddel, da det kan smøre metalet.

Del:
Kommentarer