Sådan rengøres en BiPAP-maskine

Sådan rengøres en BiPAP-maskine

En BiPAP eller bi-niveau positiv luftvejstryk enhed leverer to forskellige trykluft til behandling af søvnapnø. Et højere lufttryk leveres, når du indånder, og et lavere tryk bruges som du trækker vejret ud. Rutinemæssig vedligeholdelse af din maskine er vigtig for ikke kun at forlænge enhedens levetid, men for at opbevare støv og snavs i din BiPAP.

Vask din BiPAP nasalmaske eller næsepuder med en mild vaskemiddel og varmt vand i vasken hver dag. Ifølge CPAPnow agitere dit gear i vandet i op til fem minutter.

Skyl dit gear grundigt. Læg din nasalmask ud på et håndklæde for at lufttørre.

Vask din BiPAP slange to gange om måneden, som angivet af det lutherske medicinske center. Slangen forbinder fra BiPAP-enheden til din ansigtsmaske. Vask din slange i vasken ved at placere sæbevand i røret og skylle røret ud. Placer slangen over din badestang for at tørre.

Vask dit hovedbeklædning (stropper) i sæbe og vand, når det bliver snavset. Læg hovedbeklædningen på et håndklæde.

Våd en klud og tør din BiPAP-maskine ud, når det er nødvendigt. Vask filtre i din maskine, der ikke kan bortskaffes. Kør filteret under ledningsvand og lufttørre.

Vask dit befugterkammer i sæbe og vand ugentligt. Desinficer dit befugterkammer med en del eddike og op til fem dele vand, som angivet af CPAPnow. Luftfugtighedskammeret skal desinficeres for at forhindre opbygning af bakterier.

Tips

Rengøring af dit hoved gear om morgenen vil få dit gear tørt om natten.

Støv rundt om din BiPAP for at holde støv fra at slå sig ned på din enhed.

Udskift engangsfiltre en gang om måneden og ikke-engangs filtre en gang om året.

Advarsler

Brug aldrig blegemiddel til at rense eller suge dele af din BiPAP. Dette kan beskadige dit udstyr.

Sænk aldrig din BiPAP-maskine i vand.

Del:
Kommentarer