SĂĄdan Reduceres Cortisol & Belly Fat

SĂĄdan Reduceres Cortisol & Belly Fat

Cortisol frigives i større mængder under stressperioder, der producerer "kamp eller fly" -respons. Da det er et overlevelseshormon, stimulerer cortisol glucoseproduktionen og udløser et sultrespons i hjernen, mens signaleringsceller gemmer så meget fedt som muligt. Vægtstigning på grund af overdreven cortisolniveauer har tendens til at ophobes i maven. For at tabe mavefedt og reducere kortisolniveauer, kan nogle ændringer i livsstil være påkrævet.

Få otte timers søvn. Mangel på søvn er en fælles stressor, der let kan afhjælpes. De, der får mindre end otte timers søvn, er langt mere tilbøjelige til at producere højere niveauer af kortisol. Hvis du har svært ved at falde i søvn eller sover, kan naturlige midler som kamille te, valerian rod eller melatonin hjælpe.

Reducer eller fjern stress fra dit daglige liv. Dette kan kræve, at du overdrager nogle af dine ansvarsområder til andre personer eller reducerer din arbejdsbyrde på andre måder. Hvis følelsesmæssig stress er en faktor, søg rådgivning for at hjælpe med at løse eller afhjælpe disse problemer.

Spis sunde fødevarer. Reducer eller eliminer koffein, da det stimulerer kortisolproduktion. Sørg for, at du får tilstrækkelige mængder protein, fiber og greens. Dette er vigtigt, da cortisol fremmer krævelser af fedt og sukker, hvilket kan begrænse indtagelse af sunde fødevarer og øge mavefedt.

Undgå en kaloriebegrænsende kost. For få kalorier vil stresse kroppen, hvilket vil producere mere kortisol og udløse en fedtbevarende effekt.

Dyrke motion. Regelmæssig motion, fire til fem gange om ugen, kan naturligvis sænke cortisolniveauet og opretholde en sund vægt. Overdreven motion kan dog øge cortisolniveauet. Dette ses ofte i højtuddannede atleter.

Supplement med urter. Urte terapier som ashwagandha (Withania somnifera) og magnolia officinalis kan hjælpe med at reducere cortisol niveauer og angst. Sibirisk gensing, et adaptogen, er også værdifuldt for at reducere stress og angst. Kosttilskuddene L-theanin og phosphatidylserin er yderst gavnlige. L-theanin hjælper med at reducere stress og angst ved at øge alfa bølger i hjernen. Phosphatidylserin reducerer stress og cortisol niveauer.

Nyd binyrerne med vitaminerne B og C. Særligt vigtigt er vitaminerne B-6 og pantothensyre (vitamin B-5), som er let udtømt, når kortisolniveauerne er høje. Andre vitaminer og mineraler, såsom calcium, magnesium, zink og kalium, er nødvendige for korrekt cortisol regulering.

Tips

Test dine cortisolniveauer med jævne mellemrum, især hvis du tager kosttilskud for at sænke dem. Supplering kan tillade, at cortisolniveauerne falder for lavt.

Advarsler

Nogle lægemidler, såsom spironolacton og østrogenhormonbehandling kan medføre en stigning i kortisolproduktionen.

Del:
Kommentarer