Sådan plejer en patient med interne strålingsimplantater

Sådan plejer en patient med interne strålingsimplantater

Patienter med kræft undergår forskellige behandlingstyper fra kemoterapi til stråling. stråling kan være ekstern, hvor terapi bestråles på en patient eller intern, hvor strålingsmaterialer indsættes i en patient. Sygeplejersken tager sig af en patient med indvendige strålingsimplantater skal tage passende forholdsregler ved plejeindgreb.

Placer din klient i et privat rum med sin seng i midten af ​​rummet. Strålingen kan være i stand til at trænge ind i væggene, hvis de ikke er forsynet med linjer. Derfor har sengene i midten af ​​rummet reduceret risikoen for strålingslækage uden for rummet.

Hold patienten på bedst i en liggende eller flad position for at forhindre utilsigtet forskydning af redningsindsatsen. Placer opkaldet klokken inden for rækkevidde, så han kan kontakte en sygeplejerske, hvis han har brug for hjælp.

Informer din klient, at han ikke er radiactiv i stedet for at de indsatte implantater er. Derfor skal der træffes visse forholdsregler for at reducere eksponeringen for andre.

Håndter aldrig strålingsimplantaterne direkte, hvis de falder ud ved et uheld. Sæt dem op med lange tang og læg dem i en passende radioaktiv beholder. Informer straks strålingsofficeren om situationen.

Gravide sygeplejersker eller potentielle besøgende bør ikke passe på eller være i kontakt med en klient, der har radioaktive implantater på grund af mulig skade på det ufødte barn. Besøgende og sygeplejersker bør bruge så lidt tid med kunden som muligt og bør opretholde en lang afstand fra patienten. Besøgende under 16 år må ikke få adgang til værelset.

Brug passende forholdsregler ved håndtering af dine klienter linned, urin, spyt, sved, opkast eller afføring. De kan muligvis være radioaktive. Brug handsker og kapper til at beskytte dig selv.

Brug et påvisningskilt til at bestemme, hvor meget eksponering du har haft for dine klienter radioaktive implantater for at forhindre overeksponering.

Tips

Brug altid princippet om tid, afstand og afskærmning. tilbringe så lidt tid i rummet som muligt, forbliver langt væk og beskytter dig selv med passende slid.

Del:
Kommentarer