SĂĄdan plejer du din Spikespikes

SĂĄdan plejer du din Spikespikes

Track spikes, sko med aftagelige pigge, bruges til de fleste spor events samt nogle cross-country racer. De aftagelige pigge kaldes stifter og er normalt lavet af metal eller stål. Stifterne griper spidsens overflade, hvilket giver bedre trækkraft end traditionelle løbesko og forbedrer løbernes hastighed. Track spikes, der er godt omsorg for, bør vare gennem to eller tre racer årstider. Vedligeholdelse af dine pigge indebærer at holde både selve skoen og stifterne godt vedligeholdt, ren og klar til racing.

Tjek med din træner, værkstedschef eller anden ekspert, at du har den rigtige stiftstørrelse til begivenheden og løbeoverfladen. Hvis du bruger den forkerte størrelse, kan du bære tappene ned eller kompromittere din ydeevne. Kvartals-tommer stifter er standard spike størrelse på et syntetisk spor, og 3/8-tommer stifter bruges normalt til cross-country racing.

Brug en piggnøgle til at dreje tappene langsomt ind i piggpladen, og sørg for, at trådene i pladen og gevindene på stifterne justeres og tappene skrues let ind. Hvis stifterne ikke vender sig let, kan de være tværgående, hvilket betyder tindens gevind og trådene i skoen er forkert justeret. Dette kan beskadige spidspladen. Tving ikke stifter, der er svære at dreje. Fjern disse stifter forsigtigt og start igen.

Vask spidser og stifter med hånden med sæbe og vand, hvis der opstår snavs. Lad skoene lufttørre. Tæerne tæpper med aviser for at opsuge overskydende vand til hjælp ved tørring. Fjern stifterne for at vaske dem, og tør stifterne med en ren klud.

Indsæt stik i stedet for stifter til løb på kurser med en betydelig mængde beton eller fast snavs. Debris kan komme ind i de afdækkede huller i spikespladen. Affaldet kan være svært at fjerne og kan forårsage skade.

Del:
Kommentarer