Sådan passerer du et relaybat

Sådan passerer du et relaybat

Fire løbere udgør et hold i en relay track event; stafetten er gået for at markere en ændring i løbere. Selvom relæer af forskellige længder finder sted på de fleste sporsmøder, bruger kun 4x100 meter relæet en ikke-visuel eller blindhåndtering af stafetten, da løbere opretholder deres baner i hele denne begivenhed. En ikke-visuel aflevering betyder, at den udgående løber ikke ser tilbage, når han modtager stafetten, hvilket giver et udfordrende aspekt til løbet. En effektiv ikke-visuel overdragelse kan betyde forskellen mellem at vinde, tabe eller blive diskvalificeret fra løbet.

Trin 1

Bestem, som et hold, som passerer stil vil blive brugt i hvert ben af ​​løbet - overhånd, underhånd eller push. Den udadvendte løberens håndflade er opad og holdes bag hoften i et overløbspass, mens den indkommende løber bruger en nedtur til at placere stafetten i ventende hånd. Det omvendte sker under et underpass den udgående løberens håndflade er forsiden nedad og den indkommende løber bruger en opsving til at møde hånden. Den indkommende løbers hånd står over for den udgående løber i et push-pass den udgående runner skubber så stafetten i den forventede hånd.

Trin 2

Bør stafetten i den rigtige hånd afhængigt af din kørestilling. Hold stafetten i din højre hånd, hvis du kører det første eller tredje ben på et 4x100-relæ, hvor passet sker på den buede del af banen. Under straightsne, som er det andet og fjerde ben af ​​relæet, holdes stafetten i venstre hånd.

Trin 3

Vedligehold dit tempo, når du går ind i udvekslingszonen. Den udgående løber begynder at køre i udvekslingszonen og skal matche din hastighed ved pass-off-punktet. Hvis du sænker eller accelererer din hastighed, kan du kaste den udgående løber ud, og han kan muligvis ikke modtage stafetten inden du når udgangen af ​​udvekslingszonen, hvilket ville resultere i diskvalifikation.

Trin 4

Steady din forbipasserende hånd. Som den indkommende løber er du ansvarlig for at få stafetten til den udgående løber. Dette kan være svært at gøre, hvis din forbipasserende hånd bevæger sig frem og tilbage eller fra side til side. Hold din hånd fast foran dig, når du kommer ind i udvekslingszonen.

Trin 5

Sæt stafetten i den udgående løbers hånd. Den udgående løber vil flytte sin modtagende hånd på plads bag sin krop, når han begynder at accelerere i udvekslingszonen.

Del:
Kommentarer