Sådan overfører du en svag patient fra seng til stol / kørestol

Sådan overfører du en svag patient fra seng til stol / kørestol

Ligge i seng i lang tid er generelt deprimerende og kedeligt for de fleste patienter. For at lette deres følelser, beder patienterne ofte om en ændring i stilling og omgivelser. Den eneste måde at gøre dette på er at overføre patienten sikkert fra seng til stol eller kørestol. At blive overført på en stol gør det muligt for patienten at udføre nogle små bevægelser, som er gavnlige for at forbedre cirkulationen. Med hensyn til at blive overført på en kørestol, tjener den som en måde at transportere en svag patient på hospitaler (såsom røntgen- eller ultralydrum) for at gennemføre nogle laboratorieundersøgelser. Det er også gavnligt at transportere patienten til en forandring af naturen, der vil hjælpe med at lyse hans humør og øge sin chance for socialisering. Denne form for overførsel skal ske med stor forsigtighed. Korrekt håndtering af patienten og korrekt kropsmekanik hos håndtereren skal anvendes for at udføre opgaven på den sikreste måde. Hvis patienten har tilstrækkelig kropsstyrke til at bevæge sig, er det bedst at få ham til at hjælpe dig med manøvren.

Sådan overfører du en svag patient fra seng til stol / kørestol

Vurder patienternes samlede styrke og kontroller for kognitiv svækkelse. Undersøgelse af patientens styrke vil hjælpe dig med at oprette en god plan for manøvren - om han er stærk nok til at deltage i proceduren eller ej. Kontrol af patientens kognition vil hjælpe dig med at indse, om han har evnen til at forstå eller følge instruktioner.

Informer patienten om proceduren. Hvis patienten ønsker at blive overført på en stol, skal du forklare detaljerne om, hvordan manøvreren er udført. Og hvis der er behov for at blive overført på en kørestol, skal du forklare formål og destination for overførslen. At informere patienten om den faktiske manøvre vil lette samarbejdet og få ham til at føle, at han bliver respekteret i stedet for at blive kontrolleret.

Placer stolen eller kørestolen ved siden af ​​sengen, der vender mod foden af ​​sengen. Træd stolen så tæt som muligt for at reducere overførselsafstanden. Hvis en kørestol bruges, skal du sørge for at låse bremsen og folde fodstøttene, så snart du placerer den i nærheden af ​​sengen.

Juster højden af ​​sengen i dens laveste position; På denne måde vil det være let for patienten at træde ned på gulvet og dermed mindske risikoen for skade fra at falde. Lås bremsens bremse og derefter hjælpe patienten med at lægge sidestillet stilling i retning af overførslen.

Sænk sengens sideskinne og gradvist løfte sengens hoved op til et tolerabelt niveau. Kontroller konstant patientens tilstand, når du gør denne procedure - sørg for, at patienten ikke føler sig svimmel eller kvalme.

Placer den ene arm under patientens skulder og den anden arm støtter patientens lår på den modsatte side (du står over for patienten, når man gør denne manøvre). Tæl til tre og derefter forsigtigt svinge patientens ben over sengen og hjælpe ham med at løfte sit krop og skuldre, indtil han sidder i siddestilling. Hvis patienten er stærk nok til at foretage nogle bevægelser, skal patienten deltage i manøvren. Bed patienten om at bruge benet på ydersiden af ​​sengen for at scoop benet på den anden side. Sæt forsigtigt begge benene på siden af ​​sengen og hjælp ham med at løfte sit krop og skuldre, indtil han sidder i siddestilling.

Placer dine arme omkring patientens torso til støtte. Sæt den ene arm af patienten over din skulder; mens hans anden arm er udvidet på sengen for at hjælpe med at understøtte stillingen. Læg patienten til at scoot over kanten af ​​sengen, indtil fødderne er flade på gulvet.

Forøg afstanden af ​​dine fødder med højre fod fremad og venstre fod tilbage for en let ændring af din vægt, mens du løfter patienten. Vedligehold positionen ovenfor, med dine arme, der stadig støtter patientens torso. En arm af patienten skal stadig være på din skulder, og hans anden arm skal stadig forlænges på sengen (palme fladt på sengen).

Placer din højre fod sammen med patientens venstre fod (den side, hvor den lille tå er på) og placer dit ben på niveauet på knæet. Placeringen af ​​din fod og ben giver stabilitet ved at forhindre glidning af patientens fod og knæspænde, når han løftes til stående stilling.

Lidt bøje dine knæ og læn dig i kroppen. Derefter instruere patienten om at gøre sig klar til et tryk fra den ene arm, der er udstrakt på sengen, idet du løfter ham op til stående stilling. Tæl til tre, da du hjælper patienten med at stå stilling og han skubber fra fra på samme tid.

Hæv patienten til stående stilling og hold ryggen lige, mens du gør denne manøvre. Drej patienten, så ryggen er placeret foran stolen eller kørestolen; instruere ham om at få fat i armlenet for yderligere støtte, og så langsomt hjælpe patienten, da han sænker sig på stolen. Husk at bøje dine knæ, mens du holder ryggen lige under hjælpen.

Hjælp patienten til at placere sig korrekt, når han sidder. Sørg for, at hans skinker er helt hvilet på sædet og ryggen hviler godt på rygstøtten. Når du er i en kørestol, placer armerne på armlænene og hans fødder på fodstøttene.

Dokument sikker overførsel af patienten. Det er vigtigt altid at registrere procedurer, der udføres på patienten, især når det udføres i en hospitalsindstilling.

Advarsler

Husk at ikke ændre patientens stilling fra at lyve til en øjeblikkelig stående. En hurtig forandring i position kan forårsage pludselige blodtryksfald ellers kendt som ortostatisk eller postural hypotension.Det er manifesteret af svimmelhed, let headedness, sløret syn, prikkende følelse eller besvimelse. Gør elevationsprocessen gradvist: løft sengens seng til et acceptabelt niveau efterfulgt af siddestilling og derefter stående.

Del:
Kommentarer