Sådan opsættes en tandkompositprocedure

Sådan opsættes en tandkompositprocedure

Dental sammensatte fyldstoffer bliver mere almindeligt accepteret af både tandlæger og patienter end traditionelle amalgam (sølv) fyldstoffer. Det skyldes, at sammensatte harpikser matcher den naturlige tandfarve ud over at kunne binde sig direkte til tænderne. Kompositharpikser er typisk placeret i forkanten af ​​æstetiske årsager. Men sammensætningen af ​​sammensatte harpikser fortsætter med at forbedre, så de kan være stærke nok til at blive placeret i ryggen også, ifølge Torres og Ehrlich, "Modern Dental Assisting."

Bakkeopsætning for kompositfyldningsprocedure

Placer den aktuelt anæstetiske og bomuldsspidsapplikator på tandbeholderen sammen med en lokalbedøvelsessprøjte med en engangs nål og karpulus for at dæmpe patienten. Organiser gummistammen, stempelet, rammen, klemmen, tangen, saks og floss på bakken (gummidammen isolerer tand eller tænder, der arbejdes på for infektionskontrol og øget effektivitet).

Få en skyggevejledning til at matche farven på kompositharpiksmaterialet til tand / tænder, der arbejdes på. Placer varierende nuancer af den sammensatte harpiks på tandbeholderen sammen med en enkelt-pasta lysdisksprøjte og lyshærdningspistol for at hærde harpiksmaterialet.

Placer spejlet, explorer og bomuldstænger på tandbakken (den grundlæggende bakkeopsætning for enhver tandbehandling). Saml gravemaskiner og andre håndskæreinstrumenter (såsom en hæk eller mejsel), som fjerner forfaldet fra tænderne / tænderne, der bliver fyldt og glat præparatets vægge og gulve.

Om nødvendigt skal du placere et matrixbånd og kile på tandkassen sammen med Howe (# 110) tænger til placering af kilen (matrixbåndet opretter en midlertidig væg, som kompositharpiksen kan placeres på, og kilen placerer matrixbåndet fast). Derudover skal du placere 2-tommers-2-tommers alkoholgasbindende puder på tandbeholderen.

Hent basen, liner, primer, ætsningsmiddel og limningsmaterialer og læg på tandbeholderen. Foringen og bunden beskytter tandens masse (den del der indeholder nerverne og blodkarrene), mens primeren er en sealer, der forhindrer overfølsomhed fra genoprettelsen. Etsetet fjerner et tyndt lag snavs fra tanden som forberedelse til limning, hvilket genskaber beskyttelsen mod tanden.

Hent de færdige burs eller diamanter til højhastighedshåndstykket, som bruges til at afslutte kompositharpiks restaurering. Placer også mellemstore diske og superfine diske til polering af harpiksen på dentalbakken, sammen med efterbehandlingstrimler til polering mellem mellem tænder. Anbring en poleringspasta og gummibop på bakken.

Placer artikuleringspapir og dens holder på tandkassen. Papiret bruges til at kontrollere patientens bid, når kompositharpiksgenoprettelsen er på plads.

Tips

Sørg for, at pasienten har bib og kæde klar til patienten, samt beskyttelsesbriller for at beskytte patientens øjne under proceduren. Har også handsker og en maske klar til at komme på, før du begynder at hjælpe tandlægen med proceduren for at forhindre smitteudbredelsen.

Advarsler

Har et overflade desinfektionsmiddel, håndklæder og rene barrierer til rådighed for oprydning af lokalet efter proceduren. Dette forhindrer den potentielle spredning af sygdom fra en patient til en anden.

Del:
Kommentarer