SĂĄdan opdage Scabies

SĂĄdan opdage Scabies

Scabies, også kendt som den menneskelige kløe eller myre, er en meget smitsom parasitisk hudinfektion forårsaget af den mikroskopiske sarcoptes scabiei myte. Miderne går ind i menneskeskind og lægger derefter æg; Når æggene lukker, arbejder de nye mider tilbage til hudoverfladen, hvor de derefter kan spredes til andre. Scabies overføres ved direkte hud på hudkontakt, men det er også muligt for infektionen at blive overført via tøj, håndklæder og sengetøj. I løbet af fire til seks uger før symptomer udvikler sig, er den udsatte person stærkt smitsom. Der er specifikke symptomer, der indikerer en mulig scabies infektion; til diagnose og behandling, skal du se en læge.

Tag mærke til tidspunktet for dagen, hvor kløe opstår. Kløen fra scabies har tendens til at blive meget værre om natten.

Undersøg din hud - især mellem fingre, i armhulerne, på indersiden af ​​håndledene, på balder og på knæ - for tilstedeværelsen af ​​små, røde humle. Kontroller om rækker af stød eller blærer, der løber i uregelmæssige røde foerer, er S-formede og ligge langs folder af hud. Selvom miderne ikke kan ses med det blotte øje, kan du se tunnellerne lavet af kvindelige kvaler, når de går ind i huden; bumpene selv er hudens allergiske reaktion på miderne 'organer, æg og affald.

Gennemgå begivenheder i de sidste seks uger for enhver kontakt, du måske har haft med nogen, der kunne være smittet; Normalt tager det fire til seks uger for scabies symptomer fremkommer efter eksponering. Prøv at huske, hvis du brugte lånte tøj, håndklæder eller sengetøj - adfærd, der kan gøre scabies infektion mere sandsynligt. Husk, at betingelsen kan ramme nogen, uanset personlig hygiejne.

Lav en aftale med din læge for diagnose og behandling. Der er mange tilstande, der kan ligne skabb, herunder eksem, psoriasis og kontaktdermatitis; kun din læge kan identificere det helt sikkert. Læger diagnosticerer scabies ved at se på en hud, der skraber under et mikroskop. Behandling involverer normalt receptpligtige lotioner.

Følg din læge instruktioner vedrørende medicin eller lotion, og fortæl ham om eventuelle husstandsmedlemmer, som du føler kan have været udsat for. Han vil måske også behandle dem, uanset om de viser symptomer eller ej.

For at forhindre geninfektion, vask alle udsatte tøj og sengetøj med vaskemiddel i varmtvandscyklusen. Tør ved høj varme.

Tips

Skrab med fingerspidserne og ikke dine negle, hvis du skal ridse overhovedet. Ifølge personale læger på Mayo Clinic, ofre forsøg på at lindre den intense kløe bryder undertiden huden, så de er sårbare over for sekundære infektioner såsom impetigo, staph og strep infektioner.

Brug calamin lotion til at lindre kløe, indtil du kan komme til din læge.

Del:
Kommentarer