Sådan opblæses et cykeldæk med en Presta-ventil

Sådan opblæses et cykeldæk med en Presta-ventil

Presta-ventilen bruges almindeligvis på højtryksveje og racercykeldæk, selvom den også findes på bjergmaskiner. Presta ventiler er høje og tynde, med en eksponeret ventilstamme, der er låst af en lille møtrik. Opblæsende dæk med disse ventiler kan være frustrerende, men mange cyklister finder, at de foretrækker Presta-ventilen, når de er fortrolig med det.

Drej hjulet, så ventilen hviler lige over gulvet. Fjern ventilhætten.

Skru låsemøtrikken på ventilstammen. Tryk hurtigt på stilken for at løsne tætningen. Du skal høre, at luften flyder ud, når stammen trykkes ind - hvis du ikke gør det, løsn møtrikken og prøv igen.

Tryk pumpehovedet på ventilen og vip låsegrebet for at gøre en tætning. Du hører luftflyvning, men det skal stoppe, efter at du har låst spaken. Hvis luft fortsætter med at lække ud, skal du fjerne pumpehovedet og sætte det i igen.

Lav to pumpe slag og lyt efter luft flytter ind i dækket. Hvis pumpehåndtaget bliver svært at trykke ned efter kun få slag, eller hvis trykmåleren løber meget hurtigt, skal du fjerne pumpehovedet og gentage trin 3.

Dæk dækket til dets anbefalede tryk. Fjern hovedet ved at låse håndtaget op og hurtigt trække det ud af ventilstammen. Fastgør ventilens låsemøtrik og hætte.

Del:
Kommentarer