Sådan opblæses cykeldæk uden en pumpe

Sådan opblæses cykeldæk uden en pumpe

Cyklister, der overholder de uskrevne regler for cykling, skal altid have en pumpe med dem, enten fastgjort til rammen eller stuvet i en pannier. Men hvis du ikke har en lille bærbar pumpe, kan du stadig blæse lavtryksdæk med en CO2-patron. Disse små cylindre tager lidt plads i din sædepose, og de fleste har nok luft i dem til at fylde begge dine dæk. At lære at bruge en CO2-patron tager kun et øjeblik. Hvis du ikke har en patron eller en pumpe, kan du få noget luft ind i et dæk ved at blæse det op som en ballon med din mund.

Brug af en CO2-kassette

Trin 1

Fastgør CO2-patronen til dysen. Hvis du har en patron med gevindforskruning, skal du sætte patronens nakke i dysen. Hvis du har en patron med en glat hals, skal du indsætte patronens hals i dysen.

Trin 2

Tjek dit dæk. Hvis den er helt flad, skal du sætte dysen tæt på ventilstammen, åbne dysen og lade luften strømme i kun et sekund eller to. Luk dysen og inspicer hjulet for at se, at dækket sidder korrekt. Hvis dækket ikke er helt på fælgen, skal du justere det med dine hænder.

Trin 3

Åbn dysen og fyld dækket. Forskellige størrelse patroner vil sætte forskellige mængder luft i dine dæk. For eksempel vil en 25 grams patron være nok til at fylde begge dæk på din mountainbike, men ikke nok til at fylde begge dæk på en cykel. Lær, hvilken størrelse patron du har brug for til dine dæk, når du køber patronerne.

Trin 4

Luk dysen og træk dysen ud af ventilen. Træk op så lige som muligt for at undgå at beskadige slangen.

Manuel opblæsning af et dæk

Trin 1

Tør ventilen af ​​dit dæk af med din skjorte eller andet stof.

Trin 2

Blæs en lille smule luft ind i dit dæk. Brug din tunge til at trykke på ventilen for at holde den åben, mens du blæser. Kontroller hjulet for at se, at dækket sidder ordentligt. Hvis dækket ikke er helt på fælgen, skal du justere det med dine hænder.

Trin 3

Fortsæt med at blæse dækket op med munden. Dette tager tid og er akavet, men det er bedre end at være strandet.

Del:
Kommentarer