Sådan øges lipaseproduktionen

Sådan øges lipaseproduktionen

Enzympipasen består af aminosyrer, der bruges til at hjælpe kroppen med at katalysere fedt- eller lipidmolekyler i glycerol og fedtsyrer i tyndtarmen. Lipase enzymer kan produceres af bugspytkirtlen og tungen og findes i mad. Enzymer er ansvarlige for en række biokemiske funktioner, der er afgørende for din krop til at udlede næring fra de fødevarer, du spiser, frigiver affald og sprer næringsstoffer. Fordi enzymer er en del af en dynamisk kædereaktion, er der en række faktorer, der kan fremskynde lipaseenzymproduktionen og hvordan kroppen metaboliserer fødevarer.

Undersøg det glykæmiske indeks (GI) for at lære om den type kulhydrater indeholdt i fødevarer, og hvordan det påvirker din krop, når de er spist. Undersøgelser viser, at forbrugende højglykæmiske fødevarer accelererer metabolisme, der udløser insulin for at sænke blodsukkerniveauet. Kroppen reagerer ved at frigive lipoproteinlipase (LPL), det "fede enzym". Efter at have spist højt glykæmiske fødevarer, kan du opleve nedsat energi og sult kort tid efterpå.

Spis højglykæmiske fødevarer med et GI-indeks på mere end 70 for at stimulere frigivelsen af ​​LPL. Højglykæmiske fødevarer behandles normalt hvide fødevarer som hvidt brød, pretzels, donuts, majschips, instant kartofler og vafler.

Udøve regelmæssigt at øge dit stofskifte og stimulere lipase niveauer. Find kreative måder at opbygge bevægelse på i din daglige rutine, som f.eks. Tale på telefonen, mens du står, gå op ad trappen i stedet for at tage elevatoren og gøre stretchøvelser i løbet af dagen.

Drikke mineralvand fra den tjekkiske by Karlovy Varys verdensberømte feriested, som har vist sig at øge enzymaktiviteten. Eksperimenter udført på dyr af tjekkiske forskere bekræfter at drikke Karlovy Vary Healing Mineral Water stimulerer frigivelsen af ​​pancretiske væsker og øger enzymproduktionen i bugspytkirtlen.

Forbruge 75 procent af din kost i rå fødevarer for at udlede de nødvendige enzymer fra fødekilder, foreslår sundhedsaktivist Dr. Joseph Mercola. Råvarer letter fremstillingen af ​​lipase enzymer, der er nødvendige for at nedbryde lipider i tyndtarmen og gennem fordøjelseskanalen. Nogle af de fødevarer, der er rigeste i enzymer, er spirer, avocado, papaya, druer, rå honning, ekstra jomfruolivenolie, rå mælk og kokosolie.

Tips

At gøre mindst 30 minutters træningsaktivitet vil regelmæssigt forbrænde flere kalorier, øge dit stofskifte og øge lipaseniveauerne, så kroppen bedre kan metabolisere fedt. En undersøgelse foretaget af University of Missouri forskere viste, at uafbrudt sidder over en længere periode får lipase niveauer at falde med 10 procent, hæmmer kroppens evne til at bortskaffe fedt.

Efterhånden som temperaturstigningen øger, gør det også enzymaktiviteten. En temperaturstigning på 10 grader Celsius vil medføre, at enzymaktiviteten øges med 50 procent til 100 procent.

Advarsler

Vær opmærksom på, at forbrugende højt glykæmiske fødevarer regelmæssigt kan resultere i vægtforøgelse og udgør en større risiko for at indgå i type 2 diabetes.

Del:
Kommentarer