Sådan øges Adiponectin

Sådan øges Adiponectin

Adiponectin er et proteinbaseret hormon, der produceres naturligt af kroppen, som forvalter fede lipider og glukose (blodsukker). Hormonet har direkte kontrol over, hvordan en krop metaboliserer insulin, og adiponektin antages derfor at spille en central rolle i forvaltningen af ​​type 2-diabetes, selv om forskning pågår. Hormonet er unormalt lavt hos overvægtige mennesker, hvilket tyder på en sund kost kan bidrage til adiponectinproduktion, og det kan igen forhindre folk i at danne diabetes. Adiponectin reducerer også inflammation i cellevæv inde i blodkar og indeholder så lidt klinisk løfte i behandling af kardiovaskulær sygdom.

Dyrke motion. Gå mindst 20 minutter om dagen tre gange om ugen for at opnå kardiovaskulære fordele, der kan bidrage til at hæve adiponectin niveauer, reducere betændelse i blodkarrene og mindske risikoen for hjertesygdomme.

Spørg din læge, hvis en recept til glitazoner, en klasse af lægemidler, der anvendes til behandling af diabetes, kan være indikeret for din særlige tilstand. Glitazoner har vist sig at øge adiponektinhormonproduktionen, som igen hjælper kroppen med at regulere insulin og metabolisere glukose.

Skift din livsstil. Stop med at ryge. Spis proteinrige fødevarer, fisk med høje koncentrationer af omega-3 syrer, frugt, grøntsager og fuldkornsbrød. Alle disse kan reducere fedtproduktion og øge adiponectinproteiner.

Del:
Kommentarer