Sådan øger du røde blodlegemer naturligt for udholdenheds sport

Sådan øger du røde blodlegemer naturligt for udholdenheds sport

Atleter finder det ønskeligt at hæve blodtælling for at forbedre udholdenhedspræstationen. Specielt ønsker de en højere koncentration af røde blodlegemer (hæmatokrit) i deres blodvolumen, så der kan transporteres mere ilt fra lungerne til musklerne. Nogle få muligheder er tilgængelige for at øge hæmatokritniveauerne. De kunstige muligheder (medicin, transfusion) har tendens til at blive forbudt, men der er også naturlige muligheder. De naturlige betyder at stimulere iltfølere i nyrer, hvilket igen stimulerer produktionen af ​​erytropoietin (EPO), som igen stimulerer mere rød blodcelleproduktion.

Lev højt, men lav lav. Flyt til en høj højde, men træne om dagen i en lavere højde. Indånding af den tynde luft mellem træningssessionerne udløser øget produktion af røde blodlegemer. Træning ved lav højde forhindrer lungerne i at blive opbrugt, før musklerne udnyttes fuldt ud.

Sov under et hypobarisk telt. Hypobariske telte har lavere iltniveauer end atmosfæren, og dermed udløser din krop til at reagere med øget produktion af rødt blodceller.

Træk vejret fra en tank, der mangler ilt. Cyklisten Eddy Merckx brugte denne metode til at forberede højden i Mexico City til sin time record i 1972. Den måde, han brugte den på, kvalificerede sig som "live low, train high", siden han pustede af det, da han trænede på en stationær cykel, det modsatte af hvad der rådes i dag.

Del:
Kommentarer