Sådan ændres urin kateterposer

Sådan ændres urin kateterposer

De to typer kateterdræningsposer er en benpos og en drænpose til sengelinned. En benpose er mindre og holder mindre urin end en sengelænsdrækspose. Begge bruges til at indsamle urin fra et urinekateter. Ifølge Greenwich Hospital bør du udskifte dræningsposen månedligt eller hvis der er tegn på urinvejsinfektion.

Vask hænder med sæbe og vand, og tør derefter godt.

Tøm urinen fra indsamlingsposen til en samlingskop eller toilettet. Vask hænder med sæbe og vand.

Anbring et håndklæde under forbindelsen mellem kateterrøret og drænposen.

Tag fat i kateterrøret i den ene hånd, hvor den møder drænposerøret. Tag fat i drænposen slange i den anden hånd. Træk forsigtigt for at løsne de to rør.

Rengør enderne af kateterrørene og drænposerøret med separate alkoholgazeblader.

Tilslut slangen af ​​den nye drænpose til kateterrøret. Sørg for, at tilslutningen passer sikkert for at forhindre lækage.

Rengør forbindelsesstedet med en ny alkoholgenstande.

Vedhæft sengens drænpose til siden af ​​sengestellet. Hvis du bruger en benpose, skal du sætte posen på benet ved at indpakke og fastgøre stropperne øverst og nederst på posen til benet. Rett eventuelle kinker i slangen.

Vask dine hænder med sæbe og vand.

Tips

Hæng drainageposen lavere end blæren. Sørg for, at afløbsporten er fastspændt på den nye taske for at undgå et rod.

Advarsler

Når du afmonterer dræningsslangen fra kateteret, skal du være forsigtig med ikke at trække på kateterrøret. Hæng ikke en sengelænsepung fra hovedgærden, fodbrættet eller en stol tæt på sengen. Undlad at hvile drænposen på gulvet. Undgå at berøre enderne af kateterrøret eller drænposen.

Del:
Kommentarer