Sådan ændres farven på tandkroner

Sådan ændres farven på tandkroner

Med tilgængeligheden og populariteten af ​​tandblegeprocedurer kan flere mennesker ændre farve på deres tænder til en lysere skygge. Procedurer og produkter varierer i effektivitet, pris og levetid, men ingen af ​​dem har effekt på kroner eller fyldninger implanteret i munden eller tanden. I tilfælde af mindre synlige kroner (molarer) vil mismatchen være mindre mærkbar end dem i fronten. Uanset hvor placeringen er, er chancerne større, så tænderne omkring kronen vil ændre sig i farve i stedet for selve kronen.

Tandblegning

Bestem om kronen er lysere end tænderne omkring den. Da porcelæn er mindre tilbøjelige til at ændre naturligt end tandemalje, er det sandsynligt, at tiden simpelthen har gjort kronen skiller sig ud.

Match kronens skygge til den af ​​de omkringliggende tænder. Hvis der kun er en lille forskel i farve, kan en enkel tandblegningsløsning, såsom strimler eller tandpasta, bruges til at bringe lysstyrken af ​​de andre tænder på linje med kronens.

Tal med en tandlæge eller tandlæge om at matche tænderne til kronen. De fleste tandblegeprocedurer vil lysere tænderne med tre eller fire nuancer, så hvis en hvidbearbejdningsprocedure kan være nødvendig, bestemme, hvor meget lysere tænderne skal være for at matche kronen.

Udskiftning af kronen

Tal med din tandlæge om problemet med den mismatchende krone. Kron misfarvning kan opstå, når tandkoglen recedes i tide nok til at udsætte kronens bund, der tidligere er dækket af tandkødene.

Få din tandlæge til at matche en ny krone med tænderne omkring den. Hvis du for nylig har haft en tandblegning, der er færdig, er det måske ikke en god idé at erstatte kronen for at matche de nyhvidede tænder, medmindre du planlægger at holde resten af ​​tænderne som skygge for kronens liv, hvilket typisk er mellem fem og 15 år afhængigt af pleje.

Giv din tandlæge en ny krone. Dette er ikke en sjov operation, men den eneste måde at ændre kronens farve er at få den erstattet.

Del:
Kommentarer