Sådan ændrer du et cykeltæt

Sådan ændrer du et cykeltæt

Vil du have en sjov måde at ændre din cykels karakter på? Skift dæk. Et sæt glatte dæk på din mountainbike, for eksempel, vil give en meget hurtigere tur på fortovet. Dæk også slides ud, selvfølgelig, og lære at erstatte dem vil spare dig penge. Fordi dæk kommer i mange størrelser, skal du tage dit gamle dæk med dig, når du køber en udskiftning, for at sikre, at du får den rigtige størrelse.

Fjernelse af det gamle dæk

Fjern hjulet fra cyklen. De fleste cykler har nu en hurtighåndtag på hver aksel. Du skal blot vende en af ​​håndtagene for at løsne hjulet. Når først løs kan hjulet trækkes fri.

Ældre cykler har normalt to akselmøtrikker, der holder hvert hjul på plads. Brug en justerbar nøgle til at løsne en af ​​møtrikkerne, så hjulet kan komme fri.

Dæk dækket helt ud.

Skyd den afrundede ende af et af dækkeværktøjerne mellem dækket og fælgen. Arbejder langsomt og pas på ikke at klemme røret, tag dækket væk fra fælgen ved at låse dækværktøjets frie ende ind i egerne.

Skub et andet dækværktøj mellem dækket og fælgen. Arbejd dette værktøj rundt om kanten, indtil dækket springer fri (se A).

Hvis værktøjet sidder fast, lås den frie ende i egerne og begynd at arbejde med det tredje dækværktøj.

Fjern dækket og det indre rør fra fælgen.

Installation af det nye dæk

Tag et nyt dæk og slip den ene kant helt rundt om kanten. Det skal være muligt at gøre dette for hånden, selv om du kan bruge et af dækværktøjerne, hvis det er nødvendigt.

Placer det indre rør helt inde i det nye dæk, og pas på at justere den indre rørventil med ventilhullet i fælgen (se B). Skub røret så langt ind i dækket som muligt. Det kan medvirke til at blæse røret meget lidt.

Brug dine hænder til at trykke så meget som muligt af dækkets anden kant på fælgen. Fortsæt med at skubbe røret ind i dækket efter behov.

Indsæt et dækværktøj mellem fælgen og den del af dækket, der endnu ikke er installeret.

Løft værktøjet langsomt opad og tving dækket over kantkanten. Brug et andet værktøj til at skubbe røret på plads, hvis det er nødvendigt.

Rull forsigtigt dækket på plads over kantkanten. Arbejd langsomt og undgå at snappe dækket på plads, da dette har tendens til at klemme røret og forårsage luftlækage.

Dæk dækket op til det anbefalede tryk, der er skrevet på siden af ​​dækket, og udskift hjulet på cyklen.

Del:
Kommentarer