Sådan ændrer du cykelpedaler

Sådan ændrer du cykelpedaler

Må ikke holde cykel butik timer? Vi gør heller ikke resten af ​​os. Hvis du er som de fleste andre, kan det være svært at komme til cykelbutikken for at få pedalerne ændret. Eller måske vil du ikke vente tre dage til cykelbutikken til at gøre et 30-minuters job. Uanset hvad du gør, kan du skifte pedalerne på din cykel en hurtig, smertefri proces.

Fjernelse af pedalerne

Tag din cykel ind i et godt oplyst område og kig på pedalerne. Pedalerne vil være en af ​​to typer. Den mest almindelige er fjernet og installeret med en 15 m milleter pedalnøgle eller 15 millimeter åben nøgle. På ældre cykler kan dette kræve en 9/16-tommers skruenøgle i stedet for de 15 millimeter. Disse pedaler har to flade områder på pedalakslen mellem pedalplatformen og vevarmmen. Den anden type pedal vil bruge en 6- eller 8 mm millimeternøgle til at installere og fjerne. For at se om pedalerne kræver en unbrakonøgle, drej krumtaparmen, indtil du kan se indersiden af ​​krumtapearmen modsat den krumtaparm, du drejer. Hvis der kræves en unbrakonøgle, vil du se en spalte for den på indersiden af ​​vevarmen, hvor pedalen møder armen.

Sæt cyklen på din cykelstativ. Hvis der ikke er nogen cykelstand til rådighed, læg et håndklæde på gulvet og vip cyklen på hovedet og sæt håndtaget på håndklædet. Sørg for at fjerne eventuelle cykelcomputere, du måtte have på styret. Drej derefter vinklen og skift gearene, indtil cykelkæden er på den største ring ved vevet. Dette vil hjælpe med at beskytte dine knogler, hvis du glider og rammer vevet. Tag din gennemtrængende olie eller WD-40, og sprøj lidt, hvor pedalerne møder vevarmene. Lad cyklen sidde i fem minutter.

Start med den rigtige pedal. Sæt dine handsker på. Tag den højre krank og position den parallelt med jorden. Tag 15-millimeter pedalnøglen og skub den mellem pedalen og vevarmen. Prøv at placere den så, at den er i niveau med vevarmmen. Hvis du ikke har en pedalnøgle, vil en 15 mm millimeter skruenøgle fungere, selv om det kan være svært at passe det mellem pedalen og vevarmen. Når skiftenøglen er på plads, tag fat i skiftenøglen med den ene hånd, mens den anden hånd holder den modsatte krumtaparm, og træk skruenøglen mod uret. Du skal muligvis "trykke" på skiftenøglen med en hammer for at løsne pedalen. Når pedalen er løs, bør den let spinde af.

Pas på, at du ikke glider og græsser dine knogler over kæden.

Flyt til venstre pedal. Den venstre pedal er omvendt gevind. Det betyder at for at løsne det, skal du dreje det med uret. Fjern pedalen med samme metode som den højre pedal, husk at dreje den med uret for at løsne.

Forbered cyklen til de nye pedaler

Brug en ren klud til at tørre trådene på krumtarmene og fjerne løst snavs eller støv.

Tag dine pedaler ud og inspicer dem. Nogle pedaler er lavet specielt til højre eller venstre side. Læs dokumentationen, der fulgte med dine pedaler, for at se om de har venstre og højre. Hvis der ikke er nogen dokumentation, skal du kontrollere pedalerne for at se om de er markeret med "L" eller "R."

Sæt cykelfedtet på pedalernes tråde. Sæt forsigtigt pedalerne i vevarmene, og træk forsigtigt pedalerne forsigtigt. Husk at den venstre pedalarm er omvendt gevind, så for at stramme den, skal du dreje den mod uret. (Husk at du løsnede det i afsnit 1 ved at dreje er med uret.)

Drej pedalerne så tæt som muligt med hånden, og få skiftenøglen. Brug skruenøglen til at afslutte dem. Træk ikke pedalerne over Stram bare, indtil du ikke kan fortsætte uden belastning. Hvis du bliver nødt til at stramme dem, bruger du for meget kraft.

Udskiftning af pedaler med en unbraconøgle

Følg de samme trin for at fjerne og udskifte pedalerne med en unbrakonøgle. Husk at hovedet for at sætte ind genskifternøglen ind i krumtapens arm. Fordi svensknøglen er mindre end pedalnøglen og er tyndere, bliver det vanskeligere at fjerne "frosne" pedaler.

Del:
Kommentarer