SĂĄdan minimerer du gas, mens du tager Metformin

SĂĄdan minimerer du gas, mens du tager Metformin

Metformin er en medicin, der anvendes til behandling af type 2 diabetes; en tilstand, hvor kroppen ikke bruger insulin korrekt. Metformin reducerer mængden af ​​glukose, din krop absorberer fra indtaget mad, hvilket reducerer glukoseniveauet i blodet. Metformin, der også sælges under navnet Glucophage, kommer pakket som en væske eller pille og tages en til tre gange dagligt. Bivirkninger er oppustethed, kvalme og forøget flatulens. Der er nogle ændringer, der kan foretages til din kost for at hjælpe med overskydende gas forårsaget af Metformin brug.

Tag Metformin pillen som anvist af din læge. Generelt er en pille ordineret til at blive taget sammen med middag. Sluk pillen hele. Tyg ikke eller knus pillen, da dette vil ændre den måde, hvorpå medikamentet absorberes i dit blod.

Spis små måltider flere gange hver dag. Mindre måltider forhindrer din mave i at blive overbelastet med mad. Når maven er fyldt til kapacitet, sidder ufordøjet mad i fordøjelsessystemet, udvider og skaber gas.

Reducer mængden af ​​fedt og sukker i din kost. Når der indtages store mængder fedt, nedsættes fordøjelseshastighederne for at forhindre store mængder fedt i at blive frigivet i blodet. Langsommere fordøjelsessatser fører til øget flatulens, da gas opbygges i tomme rum i fordøjelsessystemet.

Undgå at spise krydret mad. Spicy fødevarer spænder fordøjelsessyrer, hvilket forårsager, at gas udvises i hele fordøjelsessystemet.

Tag et gasreducerende supplement. Simethicone er den aktive ingrediens i mange over-the-counter gas relief medicin. Ginger er et naturligt middel, der kan hjælpe med at lindre kvalme og gasopbygning. Reguler fordøjelsen ved at tilføje en servering yoghurt eller aktive probiotiske kosttilskud til din kost for at regulere fordøjelsesprocessen.

Kontakt din læge, hvis trykket og overdreven flatulens fortsætter. Din læge kan muligvis ændre din recept for at give en vis lettelse.

Tips

Kontroller blodglukoseniveauer ofte.

Advarsler

Kontakt din læge, hvis du er gravid, plejer eller bliver gravid. Kontakt din læge, hvis du oplever svær kramper, hævelse eller diarré efter hver dosis Metformin. Stop med at tage Metformin, og kontakt straks din sundhedspleje, hvis du oplever svimmelhed, overdreven tørst eller usædvanligt høje blodglucosemålinger.

Del:
Kommentarer