Sådan måles for en Trifocal Lens

Sådan måles for en Trifocal Lens

Et trifokalt objektiv hjælper patienter, der lider af forhøjet presbyopi og kræver synkorrektion for mellemliggende afstande. Presbyopi er en tilstand, der også er kendt som "alderdomssyn." Øget presbyopi kræver mere end en + 2.00D-tilsætning. Korrekt placering af linsen er afgørende for patientens komfort. De nødvendige målinger for en tripokalinsen omfatter den pupillære afstand, optisk centerhøjde og segmenthøjde.

Pupillær afstand

Mål patientens pupillær afstand (PD) ved hjælp af corneal reflex pupillometer eller millimeter linjer. Den pupillære afstand bestemmer målingerne for midten af ​​patientens elev eller synsakse.

Mål pupillær afstanden monokulært fra næsens centrum til den højre elev og derefter den venstre elev, eller kikkerten, fra midten af ​​den ene elev til den anden.

Hold linjalen på patientens næse for ekstra støtte, når du tager målinger. En skæv linjal resulterer i unøjagtige målinger.

Optisk Center Højde

Be patienten at sætte rammerne på typisk måde. Den optiske centerhøjde måling kræver samspillet mellem øjet og linsen for at formulere korrekte målinger.

Lav en prik på objektivet, der markerer midten af ​​eleven. Du vil se placeringen af ​​den visuelle akse på objektivet.

Tag B-måling med millimeter linjalen. B måling måler den lodrette afstand fra toppen til bunden af ​​rammen.

Halv B måling. Halvering af B-måling giver dig den midterste del af objektivet, som du vil markere. Sammenlign prikken, der markerer eleven til det halverede B-måle mærke; de skal være inden for fem mm af hinanden.

Mål afstanden fra pupillepinden til bundens inderside af rammen, hvilket giver dig OC-højden.

Segment Højde

Hold millimeter linjalen lodret over rammen, så startmåling "0" er i bunden af ​​pupillen, og resten af ​​linjalen krydser glasets bundramme. Segmenthøjden bestemmer den korrekte placering af det trifokale objektiv på rammen.

Mål afstanden fra startpunktet til selve bunden af ​​indersiden af ​​glasets ramme. Segmenthøjden er unik for hvert par linser, fordi afstanden fra bunden af ​​eleven til bunden af ​​rammen altid er forskellig.

Optag målingen. Nummeret skal være i millimeter, og standardmålinger varierer fra 14 til 25 millimeter.

Tips

Patienten skal se direkte på målet i pupillometeret, når du måler pupillens afstand.

Når du tager nogen af ​​de tre målinger, sidder du på tværs af patienten i samme højde. Eventuelle variationer i højden påvirker målingerne.

Del:
Kommentarer