SĂĄdan male en fixie

SĂĄdan male en fixie

Et nyt lag maling kan give din faste gear eller en enkelt-cykel et unikt udseende, eller en effektiv urban camouflage mod tyveri. Maling af din cykelramme kan dække alle logoer eller emblemer, der kan gøre din tur et mål for tyve eller dække eventuelle skader eller korrosion fra hyppig eller langvarig brug. Maling af en cykelramme tager noget forberedelse og tålmodighed, men resultaterne kan gøre din fixie udseende og mærke helt ny. Da fixies ikke har nogen derailleurs, shifters eller derailleur kabler, er det meget nemmere at strippe ned rammen til maleri end med en gearet cykel.

Rammeforberedelse

Trin 1

Strip rammen. Ved hjælp af cykelspecifikke værktøjer skal du fjerne headsettet, drivkørslen, håndtagene, sædet, stemplet, sædeposten, hjulene og andre komponenter fra din fixie. Hvis du ikke har værktøjer til at demontere din cykel selv, kan din lokale butik gøre det for et mindre gebyr. Under renoveringen skal du holde dit arbejdsområde godt ventileret for at forhindre indånding af toksiner.

Trin 2

Sand og raffinér rammen for at forberede den til maling. Hvis din ramme udviser nogen korrosion, maling chips eller snavs, vil du rengøre, sand og polere rammen, indtil teksturerne er ensartede og glatte. Nr. 320 grus sandpapir kan bruges til at skrubbe gammel maling, med tilstrækkelig albuefedt.

Trin 3

Brug en fosforsyrebaseret rustfjerner til at fjerne korrosion. Fosforsyre vil spise væk ved rusten, så du kan slukke det og genoprette rammens originale glatte tekstur. I en klemme kan aluminiumfolie og vand eller en smule cola også fungere som rustfjerner, men kan efterlade rester på rammen.

Trin 4

Rengør rammen med et opløsningsmiddel. En opløsningsmiddelrenser fjerner eventuelle håndolier og andre forureninger, der kan forhindre primeren i at klæbe til rammen. Brug latexhandsker til at håndtere rammen, mens du rengør den, og derefter for at forhindre rekontaminering.

Trin 5

Afsegl eventuelle åbninger ved hjælp af avis og maskeringsbånd. Bundbeslaget skal, hovedrør, sæderør og stativ og vandflaskebøsninger skal forsegles, så maling ikke kommer ind i rammen.

Maleri og Refinishing

Trin 1

Hæng cykelrammen i et godt ventileret område. Du vil bruge et skur eller en garage, hvor du får maling på gulvet eller vægge vil ikke gøre noget. Sørg for, at området giver god luftstrøm, da mange af toksinerne i maling, primere og opløsningsmidler er skadelige ved indånding. Brug en maske er nødvendig.

Trin 2

Påfør et lag af zinkbaseret primer. En zinkprimer fungerer som et elektrisk batteri, der absorberer den korrosion, der ellers ville påvirke rammens metal. Før eller senere fungerer fugt under din maling, men en zinkbaseret primer forhindrer fugt i at forårsage korrosion på rammen.

Trin 3

Påfør en basiscoat på rammen i den ønskede farve ved hjælp af en malingssprøjte eller børste, efter at primeren er helt tør. En maling sprøjte eller spray kan give en mere jævn frakke, men en børste kan bruges bevidst til tekstur.

Trin 4

Masker af eventuelle mønstre og belæg rammen igen i en anden farve efter at basen er helt tør. Dette er valgfrit, men nu er muligheden for at lade dit kreativitetsprogram vise sig ved at maskere fra underlaget og anvende et andet eller tredje lag i forskellige farver til et unikt udseende.

Trin 5

Afslut rammen med et klart lag. En emalje klar pels vil beskytte dit maling job fra scuffs og give det en høj glans. Din ramme er klar til genmontering. Du må muligvis sluge drop-outs, bundbeslaget eller headsettet, hvis maling er kommet ind i rammen under malingsprocessen.

Del:
Kommentarer