Sådan læses leaderboardet i golf

Sådan læses leaderboardet i golf

Golf er et spil af tal. Masser af tal. Dette bliver tydeligt, når man ser på et golfturnerings leaderboard. Der er alle former for oplysninger, der er opført på et leaderboard, og informerer publikum nøjagtigt om hvad der sker på golfbanen på et givet tidspunkt. Ikke alle leaderboards ser det samme ud, og nogle indeholder statistikker, som andre ikke gør. Men alle vil give dig de mest afgørende oplysninger. Her er, hvordan man giver mening af det hele.

De to første linjer af tal på en leaderboard repræsenterer huller og pars. Den første linje henviser til hullet, og den anden linje henviser til par. Tallene løber på tværs af leaderboardet fra venstre mod højre.

Der er 18 huller på en standard golfbane. Derfor er der 18 tilsvarende par numre. Et parantal er det standard antal golfslag, der kræves for at fuldføre et hul, og kan variere fra tre til fem.

Den venstre margen på en leaderboard viser turneringens ledere i rækkefølge fra top til bund. Typisk er kun spillernes efternavn opført.

Vises til højre for hver spillerens navn er tal, der falder sammen med hullet og par kolonnerne. Ved slutningen af ​​en turnering vil en spiller have et nummer angivet i hvert hul / par kolonne. Disse tal afspejler en spilleres samlede score. Det betyder, at scoren ikke afspejler, hvad en spiller modtog for et enkelt hul, men hans kumulative score for turneringen.

Hvis en spillerens score f.eks. Viser et rødt syv underhul nummer fire, betyder det at han har skudt en score på syv under pari op til det tidspunkt i turneringen. Syv under par betyder at spilleren har taget syv skud mindre end den overordnede standard for kurset.

Går frem, hvis spillerens score for hul nummer fem er en rød otte, betyder det, at spilleren har scoret en birdie på det hul. En birdie reducerer en score med et slag.

Hvis spillerens score for hul nummer seks er en rød syv, betyder det, at spilleren har scoret en bogey på det hul. En bogey øger en score med et slag.

Hvis spillerens score for hul nummer syv er en rød syv igen, betyder det, at spilleren har scoret et par på det hul. Et par er standard, og derfor øges eller reduceres den samlede score heller ikke.

Sorte tal repræsenterer scoringer, der er over par. For eksempel betyder en sort fem, at en spiller har taget fem ekstra skud, end standarden tillader.

En "E" repræsenterer en lige score, hvilket betyder at en spiller har taget lige så mange skud som krævet af par.

Den højre margen på leaderboardet viser kolonnen "Total". Tallene i denne kolonne repræsenterer det samlede antal slag, som hver spiller på leaderboardet har taget. Dette inkluderer de streger, der er taget i tidligere runder. De fleste professionelle turneringer består af fire runder spillet over fire dage.

For at bestemme en vinder skal du finde den laveste scoreleaderboardet i hul nummer 18 kolonne. Hvis der er to eller flere scoringer, der er bundet til de laveste ved afslutningen af ​​en turnering, vil en playoff bestemme en vinder.

Del:
Kommentarer