Sådan læser du en snerapport

Sådan læser du en snerapport

En nybegynder skiløber eller snowboarder, der forsøger at læse en snerapport for første gang, kan blive forvirret. Ord som "majs" og "hård pakke" synes mere velegnede til en producere stativ end skiløjperne. Der findes et helt leksikon til rapportering af bjergforhold på skisportssteder. At lære nogle grundlæggende terminologier vil hjælpe med at sikre en mere fornøjelig dag i bakkerne for dem, der lige starter.

Groomed vs Un-Groomed

Hvad de fleste skiløbere vil vide er, hvor meget sne der er faldet natten over, og hvilke løber der er blevet præpareret. Snerapporten giver denne information. Groomed løber er dem, der er blevet ensartet betinget af snow-tracking maskiner. Begyndere vil gerne undgå ikke-præparerede løber, dem der kan indeholde isige pletter eller pulver, der er sværere at dreje ind, og holde sig til de preparerede skråninger.

Et par vigtige ord

"Basen" i en snerapport giver en gennemsnitlig dybde af, hvor mange inches sneen har over sit skiable terræn, i modsætning til friskfalt sne. "Majs" betyder våd, granulær sne, en tilstand som normalt forekommer i foråret og let for begyndere at navigere. "Hard pack" er modsat af majs, næsten som at skide ned en isterning, en sne betingelse, som bør undgås af begyndere.

Variable Betingelser

Betingelserne i bunden af ​​et bjerg er ofte forskellige fra dem i toppen. Chalkboards placeret ved bunden af ​​elevatorer på mange resorts rapporterer disse forskellige forhold. Kørslen kan være "frosset granuleret" ved topmødet, men "våd granulat" nær bunden. Det kan blæse sne op øverst, men klart og solrigt i bunden. Variable betingelser er almindelige på ethvert skisportssted, så kontroller altid, inden du sætter dig ind i stoleliften.

Del:
Kommentarer