Sådan lærer børn at kaste et baseball

Sådan lærer børn at kaste et baseball

Mange børn lærer at spille fangst i en ung alder, ofte på en måde, der er forkert eller forenklet. God kaste kræver brug af hele kroppen, ikke kun armen. Uanset om et barn lærer at spille en position på et lille ligahold eller bare ønsker at spille fangst i baghaven, vil god kaste mekanik give ham større fart og præcision.

Vis barnet hvordan man tager fat i baseball. Det bedste greb ligger langs den snævre del af sømme. Sømmene skal løbe vandret med markøren og pegefingeren over sømmen. Det kræver en masse øvelse for at få justeringen ret til hvert kast og måske ikke lige så vigtigt for de yngre spillere at lære med det samme.

Lær barnet at bruge hans håndled. Mange børn smider med et stiv håndled, men i virkeligheden skal håndleddet kæles tilbage under kastningen. En god måde at øve på er ved at fortælle barnet at holde sin kastearm lige over håndleddet med sin modsatte hånd. Kastearmen bør bøjes ved albuen med underarmen lodret. At holde armen er denne position, få ham til at kaste bolden med bare hans håndled og fingre. Dette er en vigtig færdighed til at arbejde med med det samme, da det forbedrer kaste nøjagtigheden.

Lær barnet at kaste i en cirkelbevægelse. Afhængig af den afstand, han skal kaste, skal armen enten gøre en større eller mindre cirkulær bevægelse. Den cirkulære bevægelse skal starte så snart bolden er i hånden. Armen skal begynde med knæet, passere under hoften, bag øret, over hovedet og blive helt forlænget inden frigivelsen. For at sikre barnet kaster i en cirkulær bevægelse, skal han fryse på visse punkter under kastet. Hvis han bringer armen lige op og tilbage, bruger han ikke en god cirkulær bevægelse.

Fortæl ham at bruge sin forreste skulder til at pege bolden i den rigtige retning. Armenen overfor kastearmen skal vende mod den retning, han ønsker at kaste. Kroppen skal drejes sidelæns i kastets retning.

Sørg for at hans underkrop er justeret med hans overkrop. Ligesom skulderen lægger underkroppen sig også på målet. Deres rygfod skal være vinkelret på målet. Børnet skal træde mod målet med sin hovedfod, skubbe sit ben tilbage og kaste bolden ved hjælp af hele kroppen.

(reference 1)

Del:
Kommentarer