Sådan løses en dislocated skulder

Sådan løses en dislocated skulder

Sådan løses en dislocated skulder. Dislocating en skulder er en smertefuld sportsskade. Dette sker, når knoglen i din overarm kommer ud af stikkontakten. En forskudt skulder er ikke ualmindeligt, og kan let fastsættes af en læge. Hvis du ikke er inden for nem adgang fra en læge, kan du beslutte at løse den intense smerte ved at fastgøre den dislocated skulder selv.

Resten din afviklede arm langs din krops side. Prøv at slappe af dine muskler, selv om smerten vil få dig til at stramme. En afslappet krop vil glide lettere tilbage på plads end en spændt en.

Bøj albuen til en 90 graders vinkel. Din underarm peger lige frem på dette tidspunkt. Hvis du har svært ved at flytte din arm, skal du bruge din funktionelle arm til at løfte albuen på plads.

Drej armen indad, og hold 90-graders vinkel. Drej armen til din hånd kommer til at hvile mod din mave. Udfør denne bevægelse meget langsomt for at reducere smerte og øge dine chancer for at genmontere skulderen.

Drej armen i modsat retning. Drej langsomt 90 grader vinklen, så den går tilbage til sin oprindelige position og bøjer derefter i den modsatte retning. Udfør dette så langsomt som før, ved hjælp af din anden arm til støtte, hvis det er nødvendigt.

Gentag denne bevægelse, indtil armen kommer tilbage på plads. Du vil vide, hvornår dette sker, fordi den intense smerte du føler vil blive lettet.

Advarsler

Prøv at søge professionel lægehjælp for en dislocated skulder, før du forsøger at rette det selv.

Del:
Kommentarer