Sådan laver du Yoga Ujjayi Breath

Sådan laver du Yoga Ujjayi Breath

Ujjayi, en gammel yogisk vejrtrækningsteknik, der oversætter som "sejrende", hjælper dig med at rydde og rense din krop gennem kontrolleret og fokuseret vejrtrækning. Denne teknik skaber energi og mindfulness, genererer intern varme og hjælper dig med at koncentrere dig. Udover at fremme mental klarhed og fokus, giver lyden, som du laver, når du udfører Ujjayi-åndedræt, dig noget at låse på for at hjælpe dig med at gøre det roligt, siger Aadil Palkhivala, certificeret yogalærer. Når du har mestret Ujjayi-ånden, som typisk læres i en siddende stilling, praktiserer den i dine yoga-sessioner, når du bevæger dig ind og ud af poser.

Trin 1

Sæt i en behagelig position med ryggen lige. Dette kan være på gulvet på en yogamåtte med dine ben krydsede eller på en lige rygstol. Luk dine øjne og begynd at tage langsom, dyb og lang vejret ind gennem din næse og ud gennem en let åbnet mund. Tag flere vejrtræk og lad dig slappe af med hver enkelt.

Trin 2

Luk din epiglottis delvist, kontrakt ryggen af ​​halsen og fortsæt med at indånde gennem din næse og ånde ud gennem munden. Når du indånder, føl følelsen af ​​luften, hvirvler på bagsiden af ​​halsen, og forsøg at skabe en dyb, fuld resonanslyd - et hørligt blødt hissende eller udtrukne "ha". Udånder langsomt gennem din let åbnede mund, der skaber den samme lyd. Tag flere vejrtræk på denne måde, indtil lyden er kontinuerlig og glat.

Trin 3

Øvelse genererer den samme lyd med din mund lukket. Konstruer din hals, indånder og lav den bløde brusende støj. Når du trækker vejret gennem næsen, lad luften hvirvle bag på halsen og lav den samme "ha" lyd, du lavede, når din mund var åben. Lyden skal komme fra din hals og ikke din næse. Hold dig afslappet og undgå at tvinge lyden. Det behøver ikke at være højt, bare nok, så at nogen tæt på dig kan høre det.

Trin 4

Tæl til dig selv som du øve på at forøge indånding og udånding. Start med fem minutters sessioner og tæl til fire, mens du indånder og fire, mens du trækker vejret ud. Arbejd dig op til 15 minutters sessioner med et tal på 20 for hver indånding og udånder.

Del:
Kommentarer