Sådan laver du hjemmelavede armlister

Sådan laver du hjemmelavede armlister

Armstænger bruges normalt til at immobilisere, støtte og beskytte armen eller skulderen efter en skade på skulderen, overarm, underarm eller håndled. Slynger er tilgængelige for at købe i en række former og stoffer, men det er relativt nemt at lave en midlertidig trekant-type slynge med et kvadratisk eller rektangulært stykke klud. Pas altid på sår og anbring en skinne, hvis det er nødvendigt, før du forsøger at passe på en slynge.

Find en passende kvadrat af stof. Hvis du ikke har et stykke klud, der er stort nok, improvisere med en pudebetræk, lagner, bandana eller håndklæde. Du kan endda bruge en skjorte eller frakke.

Fold en klud firkant i halv for at danne en trekant. Du kan også skære et rektangulært stykke klud i en firkant, inden du folder det, eller skær kluden i en trekant, der ikke kræver foldning.

Lad patienten støtte deres skadede arm, så underarmen er groft niveau. Slip den ene halvdel af trekanten op og bag den skadede persons arm, så trekantenes øverste punkt (modsat hypotenuse) ligger ved deres albue, og deres håndled ligger langs midten af ​​trekantens nederste kant (hypotenusen). Tag den løs ende af den samme side af trekanten op og over skulderen overfor den skadede arm og rundt om halsen mod den skadede arm.

Træk den resterende løs ende af trekanten lige op for at møde den første løs ende og binde de to ender sammen på siden af ​​nakken (nærmest den skadede arm). Slinget skal vugge den skadede arm, med albuen danner en ret vinkel og hånden lidt højere end albuen.

Vrid eller luk det løse stof bag albuen for at danne en lomme, der dækker og støtter albuen. Fastgør stoffet med en sikkerhedsnål eller ved at hænge det i sig selv.

Advarsler

Søg omgående lægehjælp, hvis der er en dislokation, brudte knogle (r) eller alvorlig blødning.

Forsøg ikke at justere et skadet lem, medmindre huden ser lys eller blå ud eller der er ingen puls.

Løsn eller juster bandagen, hvis personens hud bliver kold, bliver lys eller blå, eller hvis patienten klager over følelsesløshed eller prikken. Dette kunne være tegn på nervetryk eller tab af cirkulation.

Disse oplysninger er ikke beregnet som erstatning for professionel lægehjælp eller behandling.

Del:
Kommentarer