Sådan laver du et elastisk bandage derhjemme

Sådan laver du et elastisk bandage derhjemme

Elastiske bandager benævnes almindeligvis ace bandager. De er en slags kompressionsbandage, som kan hjælpe med hævede og forstuvede vedhæng. Der findes andre former for kompressionsbandager, som kan bruges til hoved, skuldre og andre store dele af kroppen. At lave dit eget elastikbånd i hjemmet kan gøres ganske enkelt og kræver ikke en stor indsats. Det kan endda gøre brug af sokker, hvis hjælpere mangler. Den bedste mulighed er den rør sokkel sort med en polyester / bomuld blanding der muligvis omfatter Spandex, så sokkerne er stretchy.

Skær sokkene åbent længdevis ned ad begge sider og over tåen. Tube sokker er bedst at bruge, fordi de kommer op til mid-calf eller højere, hvilket vil give den længste type bandage.

Sy tåen på den ene side af sokken til ankelen i det andet stykke, indtil du har en lang bandage. Brug en stærk sløjfe, så sømmen holder fast ved vask og tørring. Du kan også sy siderne af strømperne for at gøre bandagen mere ensartet, men det er ikke nødvendigt.

Rul bandagen og læg den sammen med dit førstehjælpskasse til senere brug.

Brug dit bandage, som du ville have en ace bandage. Sæt sikkert rundt om den sårede eller skadede appendage og binde eller smække enden under bandagen.

Tips

Andre blandinger af sokker og andre sokker kan bruges.

Advarsler

Hvis du beskæftiger dig med et brudt knogle eller et dybt snit, skal du straks kontakte lægen. Komprimeringspakken er kun en midlertidig løsning, og du har brug for lægehjælp.

Del:
Kommentarer