SĂĄdan laver du en recurve-bue fra 2-til-4

SĂĄdan laver du en recurve-bue fra 2-til-4

Recurve buer er en attraktiv mulighed for de mennesker, der søger strøm i en lille pakke. Kurverne i disse elegante buer ret let, når bueen er trukket, hvilket resulterer i en bue, der er lettere at skyde end en langbue. Den kompakte størrelse gør også disse buer lettere at transportere. En simpel recurve-bue kan bygges ud af en hverdag 2-til-4, men du skal have tålmodighed, tid og grundlæggende træbearbejdningsfærdigheder.

Trin 1

Trim 2-til-4 til 5 1/2 fod lang ved hjælp af den elektriske sav. Skær også 1 cm ud af brættets lange kant, så i stedet for en 2-ved-4 har du en 2-by-3.

Trin 2

Placer det nye bord på en fast overflade med 3-tommers side opad. Markér en "X" i det nøjagtige center af pladen med blyanten. Mål bredden af ​​din håndflade og runde op til nærmeste tomme. Del dette nummer med to. Markér det antal tommer både over og under "X" for at vise, hvor greb på din bue vil være. For eksempel, hvis din hånd er 4 inches bred, vil du markere 2 inches over og under "X", hvilket skaber et greb, der er 4 inches højt.

Trin 3

Begynd at forme din bue ved hjælp af raspen og filen. Du kan bruge enhver teknik, du er komfortabel med, så længe du ender med de relevante dimensioner. Bredden af ​​din bue skal være 2 1/2 inches ved grebet og koniske til en halv tommer i hver ende. Buen bør også være 5/8 tommer tykk ved grebet og koniske til 3/8 tommer tykt i hver ende. Det er vigtigt at holde begge lemmer på bøjlen lige så godt som muligt på begge sider af grebet. Kontroller jævnligt profilen af ​​din bue for ufuldkommenheder og gør hvad du kan for at rette op på disse mangler ved hjælp af filen og raspen.

Trin 4

Skub bøjlenes greb, så det er behageligt at håndtere ved hjælp af filen. Den rasp kan være for hård for denne delikate opgave.

Trin 5

Skær en kurve ind i brættet, der måler 2 meter bred med 4 meter høj. Kurven skal strække hele bredden og højden af ​​brættet og skal være lige så jævnt som muligt. Hvis det ser ud til at være ujævnt, skal du bruge filen til at hjælpe det ud.

Trin 6

Fyld gryden med vand og kog det på kogepladen. Sænk halvdelen af ​​buen i kogende vand i tre til fire timer. Tilsæt vand ofte for at undgå at potten koges tørt. Det kogende vand skal gøre træet bøjeligt. Hvis træet stadig er stiv, lad bugten stå i vandet i op til to ekstra timer.

Trin 7

Fjern bågen fra vandet og straks klemme på plads langs kurven, du skærer i træpladen. Da det er meget vanskeligt at korrigere kurven, når træet er indstillet, skal du sørge for at du spænder bordet i den rigtige position første gang. Den færdige bue skal have identiske lemmer, som begge kurver fra grebet væk fra dig og løber forsigtigt tilbage mod dig. Når buen er fastspændt i den rigtige position, lad den stå der i to eller tre dage, muligvis længere. Træet skal være helt tørt og indstillet, inden klemmerne fjernes.

Trin 8

Gentag trin 6 og trin 7 for den anden del af bøjlen. Den færdige bueform skal se lidt ud som halvdelen af ​​tallet "8" med mere blid kurve mod grebet.

Trin 9

Brug filen til at skære en slids i hver ende af buen for nocks. Nocks er de steder, hvor bue streng er sikret. Nocks bør være ca. 1 cm dyb.

Trin 10

Brug sandpapiret til at glatte hele bøjlen. Dette vil medvirke til at forhindre sliver, mens bue er i brug.

Trin 11

Sikre den ene ende af nylonbukken til en nock. Stret bue strengen ned til den anden nock, trækker strengen taunt nok til at bøje bugen lidt. Slå buenstrengen ud til den anden nock og eksperimentere med spændingen. Du vil sandsynligvis nødt til at spille med spændingen lidt for at få det bare rigtigt. Når du har fundet en behagelig spænding, skal du sikkert bøje strenget.

Del:
Kommentarer