Sådan laver du en hjemmelavet normal saltvandsløsning

Sådan laver du en hjemmelavet normal saltvandsløsning

Normal saltopløsning, også kendt som simpel saltvandsløsning, kan anvendes til næsegodning og sårvask. I stedet for at bruge penge til at købe løsningen, kan du lave din egen forsyning med normal saltvand hjemme. Løsningen er hurtig at lave og koster ikke mange penge. Fordi bakterier kan vokse i opløsningen, er det vigtigt at gøre saltopløsningen under sterile forhold.

Vask dine hænder med sæbe og varmt vand for at rengøre dem. Brug et håndklæde til at tørre dem af.

Rens gryden, panden og deres låg med varmt vand og opvaskemiddel. Brug en pot tilstrækkelig stor, så din glasflaske kan passe ind i den. Brug en pande, der let kan holde 1 liter væske.

Steriliser glasflasken og dens låg. Fyld gryden med vand fra vand og læg det på din komfur. Løsn låget fra glasflasken og sænk både flasken og låg i potten med vand. Dæk potten med låg. Bring vandet koge og vent i 15 minutter, før du slukker ovnen. Lad glasflasken og låget stå i gryden, da vandet afkøles.

Anbring 4 kopper destilleret vand i gryden. Undgå at bruge vand fra vand, fordi det kan indeholde bakterielle urenheder. Du kan finde destilleret vand, som bruges til dampstrygejern, i vaskeforsyningens ganggang eller flaskevandsparti i supermarkeder.

Tilsæt 2 tsk. madlavning salt til gryden med vand. Dæk panden med låget og læg den på din komfur. Kog væsken i 15 minutter.

Sluk for ovnen og lad væsken afkøle til stuetemperatur. Hold låget på panden for at beskytte steriliteten.

Tag glasburken og dens låg ud af puljen med vand. Undgå at røre indersiden af ​​låget og krukken.

Hæld saltvandsløsningen i krukken og forsegl den med låg. Mærk krukken med den dato og klokkeslæt, du har lavet løsningen. Lad nok plads være på etiketten for at tilføje den dato og klokkeslæt, du åbner flasken for første gang, og dato og klokkeslæt for at afskaffe løsningen. Kast enhver løsning 48 timer efter første gang, hvor du har åbnet krukken. Kassér opløsning fra uåbnede krukker efter en måned. Vask krukken og genbrug den.

Advarsler

Når du har åbnet saltvand, skal du smide ud ubrugt saltvand efter 48 timer. Infektioner kan skyldes anvendelse af ufortjent saltvand, der har bakteriel vækst. Spørg en sundhedspersonale om at bruge saltvand fremstillet hjemme, før du bruger det til sår eller andre alvorlige forhold.

Del:
Kommentarer