Sådan laver du en formprøvesæt

Sådan laver du en formprøvesæt

Mold kan alvorligt påvirke menneskers sundhed. Mængden af ​​skimmelsvamp, type skimmel til stede og individuel modtagelighed er alle faktorer i relation til niveauet eller graden af ​​sundhedsrisiko. Mould-test kits er tilgængelige, der bestemmer tilstedeværelsen af ​​skimmel og identificere hvilken type skimmel der er til stede. Du kan selv lave et formprøvesæt ved hjælp af et par enkle elementer.

Sådan laver du en formprøvesæt

Placer petriskålen på en plan overflade. Sæt klæbemiddel i skålen med den klæbende side opad. Placer nok tape til at spænde over skålen. Båndet vil fange nogen formsporer i luften. Mould frigiver sporer som en måde at migrere på. Når sporerne kommer i kontakt med vand eller fugt, kan de danne nye formkolonier.

Placer en anden petriskål i luftkanalen over returluftsventilen. Sørg for, at indersiden er foret med tape ligesom det foregående trin. Eventuelle skimmelsporer, der bevæger sig inde i ventilationssystemerne, passerer over skålen og klæber til båndet.

Udfør en analyse. Efter at have ladet petriskålene stå natten over, placer dem under et mikroskop. Hvis du ved, hvilken skimmel der ligner, kan du identificere dens tilstedeværelse i luften. Støvpartikler vil sandsynligvis også ses i petriskålen, så vær sikker på ikke at forvirre de to. Hvis du ikke kan eller foretrækker ikke at foretage en teknisk analyse, er der virksomheder, du kan sende indsamlede luftprøver til. De vil udføre analysen og give oplysninger om skimmel tilstedeværelse og type.

Udfør en visuel inspektion. Mange skimmelprøvesæt vil bede dig om at tage en prøve af den formodede overfladeform med en bytte. Det er således, at støbeformen kan identificeres for alle giftige typer som Stachybotrys og Aspergillus-Niger. Det vil også afgøre, om prøven er en form eller en meldug, som ofte forveksles, da både forme og mugg foretrækker varme og fugtige omgivelser som badeværelser. Forme er imidlertid typisk sort, grøn, rød eller blå i farve. De kan også virke fuzzy eller slimede afhængigt af typen. Meldug er normalt grå eller hvid og kan være pulverformig eller dun. En simpel visuel inspektion bør angive om overfladens svampe er en form eller meldug.

Følg CDC-anbefalingen om testning. Graden og typen af ​​skimmelvækst og individuel modtagelighed gør det umuligt at bestemme acceptable niveauer. Derfor anfører Centers for Disease Control (CDC), at prøveudtagning og dyrkning ikke er pålidelige metoder til bestemmelse af sundhedsrisiko. Testningen kan være subjektiv, og CDC anbefaler, at der opdages skimmelsvampe, der straks fjernes, for at minimere sundhedsrisikoen.

Advarsler

At have et laboratorium udføre en formprøve for dig kan være ret dyrt.

Del:
Kommentarer