SĂĄdan laver du dit eget truss for en brok

SĂĄdan laver du dit eget truss for en brok

En brokkelse opstår, når mavemusklen svækker og derefter tårer eller buler, så det indre mundforing kan skubbe igennem og danne en bulge eller afrundet sak. Sommetider kan abdominal eller tarmvæv også glide ind i sækken, hvilket forårsager smerte og alvorlige helbredsmæssige problemer. Hernier forekommer sædvanligvis i ljummen eller underlivet eller omkring navlen og er forårsaget af overdreven belastning - som f.eks. Løft eller naturlig svaghed.

Selvom kirurgi er den eneste langsigtede løsning til en brok, kan et truss bruges til at lindre smerter på kort sigt. Dette er et bælte eller pude båret over brokken for at holde abdominalt væv fra at glide ind i sækken. Mens disse kan købes online eller hos en medicinsk forsyning butik, kan du lave dine egne med et par forsyninger, som du måske har på hånden.

Se en læge, hvis du tror, ​​at du har en brok. Symptomer omfatter smertefuld hævelse eller buler i maven eller lysken, og smerter ved hoste, løft eller tarmbevægelse. Bukken forsvinder, når du ligger ned. Det er vigtigt at få en læge til at diagnosticere din tilstand korrekt og sikre, at du ikke har en "stranguleret" eller forvredet brok eller en "fængslet" eller fanget brok; disse er farlige og potentielt livstruende.

Fjern eventuelle tøj, der dækker brokken. Trussen skal påføres direkte mod huden for at give en passende mængde tryk.

Hold kompressionsknappen rundt om din talje og læg dig ned på ryggen, enten på en seng eller på gulvet.

Placer den foldede vaskeklud eller medicinsk pude direkte over brokken.

Træk den ene ende af kompressionsbryderen rundt om vaskekluden eller puden, så den ikke kan glide ud af sted. Langsomt stå og vind ombrydningen omkring din krop og trække den stramt, så duken eller puden bliver skubbet tæt mod brokken.

Fastgør kompressionspakningen med de medfølgende klip, sørg for, at de er fastgjort sikkert og ikke løsnes let.

Bøj og bevæg forsigtigt for at kontrollere trykket på puden og tætningen af ​​wrap. Mens du vil have begge fast på plads og holde brokken i, vil du ikke have det så tæt, at normal bevægelse er ubehagelig eller smertefuld.

Tips

At reducere fødeindtaget kan lindre smerter, fordi en fuld mave øger trykket på skadet område.

Du bør være ordentligt monteret til et truss; Dette er kun en midlertidig løsning, indtil du kan behandles ordentligt af din læge eller få en medicinsk brokkelse.

Advarsler

Du bør ikke bære trusser, hvis en brokk ikke kan skubbes tilbage, eller hvis trussen forårsager smerte eller ubehag.

Forsøg ikke at behandle en brokkelse alene; medicinsk intervention er nødvendig, og jo hurtigere du bliver diagnosticeret og behandlet, jo lettere behandling vil være.

Del:
Kommentarer