SÃ¥dan lanceres en koge

SÃ¥dan lanceres en koge

Sådan lanceres en koge. Koger er infektionspakker, der begynder dybt inde i huden, normalt omkring en hårfollikel. Koger findes generelt på ansigt, nakke og i svedige og højfriktionsområder. Lancing en kog selv anbefales ikke, da det kan sprede infektion.

Hold området omkring koget rent. Du vil måske bruge en mild astringent som Witch Hazel for at hjælpe med at koge til hovedet. Påfør Witch Hazel på en bomuldsbold og hold kogen i flere minutter, flere gange om dagen. Brug ikke Witch Hazel, hvis kog er nær knust hud eller et følsomt område.

Koger tager normalt 4 til 7 dage for at danne et hoved. Hovedet vil fylde med hvid eller gul pus, når den er klar til at blive drænet. Lance ikke koge før det kommer til hovedet eller det vil ikke gøre det godt.

Når kogen er kommet til hovedet, kan du lanse den. Før du begynder, skal du rengøre dit arbejdsområde grundigt og lægge ud alkoholen, nålen og bandagen. Vask dine hænder og kog med sæbe og vand. Rengør området igen med alkohol eller hydrogenperoxid. Steriliser også nålen, du skal bruge til at punktere kogen med alkohol.

Sæt dig selv, fordi lancing en kedel gør ondt.

Sæt forsigtigt nålens spids ind i midten af ​​pus i kogens hoved. Du skal ikke gå meget dybt med nålen overhovedet.

Tryk forsigtigt kogen for at tvinge hele infektionen ud. Rengør kogens koge straks med en sæbevandtvaske eller gasbind. Vask dine hænder og området rundt koger meget godt, så du ikke spreder infektionen. Lad området tørre og dække med et tørt bandage eller gasbind, fastgjort med medicinsk tape.

Kogen kan fortsætte med at ose for en dag eller deromkring. Vask området og skift bandagen ofte.

Advarsler

Kontakt din læge omgående, hvis området omkring kogt bliver til inflammeret eller røde streger begynder at udstråle fra kogepunktet. Kontakt din læge, hvis området omkring kedlen ikke begynder at tørre op, krympe eller blive mindre følsomt. Forsøg ikke at lanse en kedel nær genitalier derhjemme. Risikoen for infektion er langt større end kostprisen for et lægebesøg.

Del:
Kommentarer