Sådan lancerer du et stykke inde i øjet

Sådan lancerer du et stykke inde i øjet

Et stykke er en smertefuld, rød bump, der kan findes ved bunden af ​​en øjenvipper, under eller inde i øjenlåget. Tilstanden skyldes en smøring af smørekirtlerne, som udvikler sig fra bakterier, der er fanget i kirtlen. Bakterier spolas sædvanligvis ud ved naturlig øjesmøring; Men processen kan afbrydes, når kirtlen bliver blokeret. En stykke kan normalt løses ved gentagen påføring af varme kompresser. I særlige tilfælde vil opløsningen kræve antibiotiske øjendråber eller en særlig kirurgisk procedure kaldet lancering. Instruktioner til lancing a sty er inkluderet i det følgende afsnit.

Placer Chux-puden over patientens ansigt, så deres øje er synligt, og deres næse og mund bliver afdækket til normal vejrtrækning.

Klem en lille mængde alkohol eller betadin på et sterilt stykke gasbind. Rengør forsigtigt og omgivende område med gasbindet. Vær forsigtig for at undgå at få nogen i patientens øje.

Fyld den hypodermiske nål med lidokain. Injicer en lille mængde lidokain i patientens øjenlåg ved siden af ​​sty. Injicer en lille mængde opløsning på alle fire kanter af stenen for at sikre, at patientens øjenlåg er tilstrækkeligt følelsesløs. Vent ca. 5 til 10 minutter for at tillade medicineringstiden at træde i kraft.

Klæb forsigtigt øjenlåget omkring stykket eller til siden af ​​stiften. Hold klemmen i din ikke-dominerende hånd for at stabilisere øjenlåget under proceduren.

Skær et lille snit over det hvide eller gule hoved af stykket, der angiver tilstedeværelsen af ​​tilstoppet kirtel. Sæt skalpel ned og brug sterile stykker gasbind til at absorbere alt materiale, der frigives fra stigen gennem det lille snit. Hvis der stadig er udsvulmet hævelse, efter at alt udsåningsmaterialet er frigivet, udøve en lille smule tryk på alle fire sider af stiften for at fuldføre afløbsprocessen.

Løsn klemmen forsigtigt.

Klem en lille mængde alkohol eller betadin på et sterilt stykke gasbind. Rens forsigtigt området af sty og snit. Skub ikke gasbind ind i snittet.

Læg lappen over patientens øje og fastgør plåstret med tape på toppen, bunden og begge sider af plåstret. Opsøg patienten om at holde plasteret på plads i 2 til 3 timer.

Giv patienten en recept til et antibiotisk øjendråber. Øjedråberne skal indgives selv af patienten i en periode på 5 dage.

Advarsler

Lancing a sty er den sidste mulige opløsningsmetode, der bør overvejes. Denne procedure bør kun udføres af en uddannet læge eller øjenlæge. Forsøg ikke at lanse en sty hjemme, da dette vil øge infektionspotentialet og permanent øjenskade.

Del:
Kommentarer