SĂĄdan kost til colitis

SĂĄdan kost til colitis

En kost for colitis er afgørende, hvis du er blevet diagnosticeret med kronisk colitis eller nogen form for colitis for den sags skyld. Hvad du spiser er afgørende for at holde sygdommen i remission. Endnu bedre, hvis du gør din due diligence og gør alt du skal kolitis symptomer forsvinder.

Den forvirrende ting om en kost for colitis er, at den kan ændre sig fra tid til anden i henhold til flare ups. Men hvis du holder en dagbog over alt, hvad du spiser, så du kan spore dine udløsere, kan du undgå kolitisangreb helt og holdent. Dette er vejen at gå, fordi angreb kan være alvorlige nok til at sætte dit liv i fare.

Kolitis er en inflammatorisk tarmsygdom, der kan være svært at leve med, hvis du ikke overholder den rigtige kost og livsstil. Et kolitisangreb består af mavesmerter, kramper, diarré, blod og pus i afføring, feber og dehydrering. Kolitis ignoreres kan føre til mere alvorlige sundhedsmæssige forhold som tyktarmskræft.

Som du kan se denne sygdom er ikke at være leget med eller ignoreret. Det vil sige, medmindre du ikke lægger stor værdi på dit liv. For nu, lad os nævne nogle få almindelige udløsere af colitis flare ups. Nogle af de værste er popcorn, krydret mad, stegt mad, nødder, sukker, mælk, hvede og sure frugter.

En kost for colitis, når du er i remission ville bestå af frugter som æbler, pærer, bananer og papaya (ingen skind). Visse mejeriprodukter som yoghurt, milde oste og kærnemælk. Ris og dampede grøntsager er gode, men undgå rå veggies. Spis magert kød og fisk (ingen skind) og ingen høje fedtholdige fødevarer samt ingen stimuleringsmidler som alkohol eller koffein.

Der er ingen standard kost for colitis det er virkelig anderledes i hver person, derfor er en fødevarejournaler afgørende. Du skal også ændre, hvordan du spiser og spiser flere små måltider om dagen i stedet for tre større samt sunde snacks i mellem. Tålmodighed er nødvendig, da det først og fremmest bliver forsøg og fejl.

Men sammen med kosten er der andre ting, du kan gøre for at lindre symptomer på colitis som stressreduktion og motion. Dette skyldes, at kroppen skal forblive så sund som muligt, da colitis-patienter typisk har unormale immunsystemer, og deres sundhed kan forværre hurtigt.

En kost for colitis kan være kompliceret og kræver tæt overvågning for at være sund og symptomfri. Når du kombinerer en sund livsstil med kost, motion, ordentlig hvile og afslapning, så vil du gøre fremskridt.

Mange mennesker har brug for medicin til at kontrollere symptomer på colitis i det mindste et stykke tid. Det er dog meget sundere at kontrollere det med en god sund kost og livsstil som nævnt ovenfor. Den eneste komplette kur mod kolitis er kirurgi, men du kan klare det godt og holde det i remission.

Del:
Kommentarer