Sådan kører du med din plantarfasciitis

Sådan kører du med din plantarfasciitis

Plantar fasciitis er et fælles problem, der berører løbere. Det involverer betændelsen i plantar fascia ligamentet, der løber langs bunden af ​​foden. Inflammation opstår, når vævet udvikler små tårer. Smerten er normalt mest alvorlig om morgenen, når du rejser op, eller når du forsøger at gå efter at have været i en længere periode. Hvil og strækning er de to vigtigste ting at gøre, hvis du lider af plantar fasciitis. Vær tålmodig og giv din fod tid til at helbrede.

Reducer din køreplan. En reduktion på 25 procent til 75 procent i din løbeplan er foreslået af Road Runners Club of America. Hvis smerten vedvarer, undgå at løbe helt indtil skaden har haft tid til at helbrede. Erstatte mindre stressende øvelser i din træningsrutine.

Tilføj stræknings- og fleksibilitetsøvelser til din rutine. Stretching hjælper med at styrke musklerne. At strække Achillessenen hjælper med at lette presset på plantar fascia ligamentet.

Placer dine hænder foran dig mod en væg. Læn dig ind i væggen, buk det ene ben og hold det andet ben lige. Du vil mærke strækningen i hælet på det lige ben. Hold denne position i 10 sekunder.

Bøj det lige ben til siden og læg presset på ankelen. Hold denne position i 10 sekunder. Gentag øvelsen fem til 10 gange. Sid dig ned på en fast stol. Løft din fod opad, mens du holder tæerne på gulvet. Placer alt dit pres på dine tæer. Du vil føle strækningen i din kælv og hæl. Hold positionen i 10 sekunder. Slip og gentag fem til 10 gange.

Tag antiinflammatoriske lægemidler, såsom ibuprofen eller naproxen, for at hjælpe med at reducere inflammationen og lette smerten. Is bunden af ​​foden efter kørsel. Dette hjælper også med betændelsen.

Massage din fod. Anbring en plastikflaske eller tennisbold under din fod. Placer din fod på flasken eller kuglen og rul den frem og tilbage i flere minutter.

En anden teknik er at placere marmor og småsten på gulvet. Vælg småsten eller marmor op med dine tæer og læg dem i en kop.

Køb nye løbesko. Gå til en sportsbutik og beskriv dit problem. Bed medarbejderne om at evaluere din stride og løbende teknik. Køb et par løbesko, der passer til din fod og giver solid støtte til din hæl.

Del:
Kommentarer