Sådan kører du en 10-trins cykel

Sådan kører du en 10-trins cykel

Teknisk betegner en "10-speed" en cykel udstyret med 10 mulige gearkombinationer (fem tandhjul og to kæde ringe). Generelt er en 10-trins cykel med en cykel med cykelens sædvanlige egenskaber: smalle dæk, aerodynamisk ergonomi, dropstyrehåndtag, håndbremser og skiftere. Mens de fleste cykler i dag tilbyder godt over 10 hastigheder, er 10-trins cyklen stadig populær blandt entusiaster og alle, der overvejer en ældre, måske billigere gearcykel. Ligesom enhver cykel kræver 10-hastigheden en lille øvelse at mestre.

Monter cyklen og læg den ene fod på pedalens platform, mens den anden fod plantes på jorden. Hvis pedalerne har tåremme, som holder foden på plads på pedalen, skal du sørge for, at din fod er under denne rem.

Drej pedalen for at starte fremadgående bevægelse og løft straks den anden fod ud af jorden og læg den i pedalen.

Vælg et behageligt gear til at begynde. 10-trins cykler omfatter et par spjæld, der kan findes tæt på rattstammen eller på siderne af rammen. Den venstre håndtag styrer gear på forsiden af ​​cyklen, mens den højre håndtag styrer bagtil. At skubbe en håndtag fremover øger pedal vanskeligheder (dog cyklen vil rejse længere pr. Pedal slag). Træk en håndtag tilbage har den modsatte effekt. Altid pedal under skift af gear.

Find den bedste position for dine hænder. 10-trins cykler har drop-style styr. Disse barer svinger ned i enderne. Hænder placeret på toppen af ​​søjlerne giver en afslappet ridestilling. Hænder anbragt på bremsekapslerne (placeret på begge sider af hvor styret begynder at bøje) eller dråber (undersiden af ​​stængerne) giver rytteren en mere aerodynamisk raceholdsstilling.

Øv bremsning og standsning. To bremsehåndtag er på begge sider af styret. Den venstre hånd styrer bremsen foran på cyklen; højre hånd bremsen bagtil. Når du stopper eller sænker, skal du forsigtigt klemme venstre håndtag (forreste bremse) og derefter anvende den rigtige håndtag (bagbremse) i rækkefølge.

Træk enten foden ud af pedalen, lige før du kommer til et stop. Dette er afgørende, hvis dine pedaler er udstyret med top-stropper. Vent ikke til cyklen er helt stoppet før du tager din fod væk, ellers kan du ikke få foden nede hurtigt nok, hvilket muligvis medfører en ulykke.

Del:
Kommentarer