Sådan kører du 400 meter Dash

Sådan kører du 400 meter Dash

400 meter dash markerer grænsen mellem sprintene og mellemdistance løbende begivenheder. Du skal være hurtig for at vinde, men du har også brug for nok udholdenhed til at komme til målstregen, hvilket er lettere sagt end gjort. Strategi er også en vigtig del af 400 meter, da løbet varer langt længere og har flere drejninger end de andre sprint.

Start med at eksplodere ud af blokkene og accelerere til et behageligt race tempo. Du ønsker ikke at accelerere så hårdt som muligt, eller du vil løbe tør for energi, så tag strømmen lidt tilbage og fokuser på at finde det tempo, der passer til dig.

Tag den første tur som du ville under en 200 meter dash. Drej din skulder ned ad banen, mens du drejer rundt om og vær forsigtig med ikke at lade centrifugalkraften i at køre kurven kaster dig ud af balance.

Slap af, mens du drejer om den første sving og flyd ned på ryggen lige. Fokus på at opretholde det tempo, du allerede har oprettet.

Formålet med at slå 200 meter mærket omkring et til to sekunder bag din hurtigste 200 meter tid. Dette sikrer, at du har nok gas i tanken for at holde din hastighed op for resten af ​​løbet.

Fokus på at bevare din form og hastighed gennem den sidste tur. Du vil nok være meget træt af dette punkt, så du vil bevidst brug for mere energi for at holde fast i dit oprindelige tempo.

Bliv afslappet gennem de sidste 100 meter og skub til finishen. Nøglen her er at holde din løbende form i god form, selvom træthed i dine lunger og dine ben vil forsøge at bryde den ned.

Del:
Kommentarer