Sådan koreograferer du en Baton-Twirling Routine

Sådan koreograferer du en Baton-Twirling Routine

Baton twirling, som dans og gymnastik, er del sport og del kunst. Der er en r√¶kke standard kropsbev√¶gelser og stafetth√•ndteringsteknikker, men den st√łrste gl√¶de for b√•de deltagere og tilskuere er en kreativ, livlig og uforudsigelig rutine, der eksemplificerer det bedste af begge.

Planlæg din rutine

Vælg et tema eller en stil til din rutine, afhængigt af om der vil være en eller en række snurre. Du kan koreografere din rutine for at indarbejde boreholdselementer, dansetrin eller atletiske bevægelser.

Diagram din rutine på papir eller ved hjælp af en computer og grafik software.

Brug tidmark√łrer og trinvise instruktioner til at holde alt i synkronisering og cue vigtige bev√¶gelser og twirls til bestemte dele af musikken, n√•r du bruger musikalsk akkompagnement.

√ėv din rutine

S√łrg for, at du tillader tilstr√¶kkelig tid f√łr pr√¶stationsdatoen til at ud√łve din rutine alene eller sammen med gruppen, hvis rutinen har flere twirlers.

√ėv rutinen i forskellige priser, fra langsom til endda lidt hurtigere end dens fulde hastighed.

Visualiser de enkelte trin i forbindelse med den ledsagende musik, indtil rutinen bliver et udvidet, flydende sæt bevægelser.

Udf√łr din rutine

Husk, at en choreographed twirling rutine er b√•de kunst og atletik, s√• hold dit sind og krop i synkronisering. Det kan v√¶re en praktiseret og planlagt pr√¶station, men du skal stadig give en f√łlelse af nyhed og sp√¶nding til det, s√• l√łs dig og have det sjovt.

Smil, grine og f√• √łjenkontakt med observat√łrerne, da feedback fra publikum er vigtig i enhver kreativ pr√¶stations sport.

V√¶r opm√¶rksom p√• eventuelle fejl eller blomstrer eller yderligere elementer, som du eller en anden twirler bringer til den planlagte rutine. Dette er en kreativ aktivitet, og der er tidspunkter, hvor et uplanlagt tr√¶k eller spor i √łjeblikket ideen kan tilf√łje √¶gte sp√¶nding og vitalitet til en twirling rutine.

Del:
Kommentarer