SĂĄdan konverteres Lantus Insulin til Nph Insulin

SĂĄdan konverteres Lantus Insulin til Nph Insulin

NPH og Lantus er begge langtidsvirkende insulin, men det betyder ikke, at de er udskiftelige. NPH har en start på to til fire timer, toppe efter seks til syv timer og varer op til 20 timer. Lantus har derimod en start på to timer og fortsætter derefter på samme niveau (uden spids) i op til 24 timer. De fleste mennesker på NPH kræver to daglige injektioner, mens Lantus-brugere typisk kun behøver én injektion pr. Dag (ikke tæller injektioner af andet, kortere virkende insulin, de måtte have brug for). Men med omhyggelig overvågning er det muligt at konvertere fra NPH til Lantus eller omvendt.

Når du først konverterer til NPH, skal du bestemme, hvor lang tid det tager at starte arbejdet, peak og slid af for din egen krop. Start med en daglig injektion af det samme antal enheder af NPH som din Lantus dosering.

Test dit blodsukker regelmæssigt. Hvis dit blodsukkerindhold forbliver stabilt efter 24 timer, kan du kun have brug for en NPH-injektion pr. Dag. Men hvis dit blodsukker begynder at stige 12-20 timer efter din første injektion, kan du muligvis have en injektion af NPH to gange om dagen.

Hvis du bestemmer dig for, at du har brug for to daglige NPH-injektioner, multiplicer du din oprindelige Lantus dosering med 0,8, divider derefter halvdelen. Dette er hvor mange enheder af NPH du skal tage hver 12. time. Fortsæt med at teste regelmæssigt for at afgøre, om din dosis skal forbedres yderligere.

Tips

Hyppige blodsukkerindlæsninger i løbet af ugen efter din konvertering vil hjælpe dig med at afgøre, om din konverterede dosisberegning opfylder dine behov, eller hvis det er nødvendigt at øge / falde.

Advarsler

Forsøg ikke at skifte insulin uden at høre din diabetespædagog eller sundhedsudbyder. Forskellige mennesker reagerer forskelligt på NPH og Lantus; du kan uventet finde dig selv overfor en streng alvorlig høj eller lav blodsukker aflæsning. Din læge kan hjælpe dig med at foretage de nødvendige justeringer.

Del:
Kommentarer