Sådan konverteres hæmoglobin til hæmatokrit

Sådan konverteres hæmoglobin til hæmatokrit

Hæmoglobin er et protein kaldet hæm fundet i røde blodlegemer. Det transporterer ilt gennem hele kroppen og transporterer kuldioxid tilbage til lungerne, der skal udvises. Hæmatokrit måler volumenprocenten af ​​røde blodlegemer i helblod. Blodprøver test rutinemæssigt hæmoglobin og hæmatokrit som en del af et fuldstændigt blodtal. Normale værdier for hæmoglobin hos mænd er ca. 13,8 til 17,2 gram pr. Deciliter blod (gr / dL) og 12,1 til 15,1 gr / dL for kvinder ifølge Medline Plus. En normal hæmatokrit for mænd er cirka 42 til 54 procent og 38 til 46 procent for kvinder.

Vask dine hænder med et antiseptisk rengøringsmiddel efter udstedte sygehusprocedurer. Sæt sterile latex- eller latexfrie engangshandsker på, når dine hænder er tørre.

Rengør blodgennemstedet med et antiseptisk og gasbind med hospitalsgrad for at dræbe bakterier. Du kan også bruge en individuelt pakket antiseptisk rensepude. Tegningen er normalt taget fra indersiden af ​​individets albue eller håndbag. Binde turnietten rundt om overarmen. Ærene vil svulme med blod. Bed den enkelte om at gøre en knytnæve for at gøre venerne lettere at finde.

Indsæt nålen forsigtigt ind i individets vene. Fastgør opsamlingsflasken til nålen, og blod og blod begynder at fylde hætteglasset. Du kan vedhæfte forskellige hætteglas til nålen for at samle flere prøver.

Fjern tourniqueten og læg en steril gasbind over dækket. Fjern forsigtigt nålen under forsigtigt tryk. Bandage stedet med en anden steril gasbind og førstehjælpstape eller et sterilt klæbemiddelbandage.

Rens hælens eller fingers blodtegningsområde. Brug det antiseptiske rengøringsmiddel i hospitalsgraden og sterile gasbindeklude eller de individuelt pakket, antiseptiske rengøringsdragt. Prik huden ved forsigtigt at trykke med lancetten. Saml blod med en teststrimmel eller et mikroskopglas, eller saml det i en pipette (lille glasrør).

Dæk stedet med en steril gasbind, ved at anvende let tryk for at stoppe blødningen. Forbind trækstedet med en anden steril gazepude og knytnævehjælpstape eller et sterilt klæbemiddelbandage.

Indsæt blodprøverne i blodanalysatoren efter det pågældende udstyrs anvisninger. Analysatoren bryder ned de røde blodlegemer i blodet og ændrer hæmoglobinet i en opløsning. Der tilsættes et kemikalie, der gør det lettere for maskinen at opdage hæmoglobinet. Et hæmoglobinkontrol afhænger af mængden af ​​lys absorberet fra et lys, der passerer gennem opløsningen.

Multiplicer hæmoglobin (Hgb) værdien med tre og runde dette tal til nærmeste hele tal. I det følgende eksempel antages, at Hgb er 14,1. Brug formlen Hgb x 3 = hæmatokrit. Eksempelberegningen skal være 14,1 Hgb x 3 = 42,3 (hæmatokrit udtrykt i procent). Runde 42,3 til nærmeste hele tal og hæmatokritværdien for dette eksempel er 42 procent.

Tips

Alternativt kan du bruge et lille skarpt værktøj kaldet et lancet til at punktere huden og gøre det blødt. Denne metode virker ofte på spædbørn og småbørn, men kan også bruges på voksne. Vask dine hænder med et antiseptisk rengøringsmiddel efter udstedte sygehusprocedurer. Sæt sterile latex- eller latexfrie engangshandsker på, når hænderne har tørret.

Advarsler

Forsøg ikke at tegne blod eller bruge en blodanalysator, medmindre du er en autoriseret lægeuddannet i disse procedurer.

Del:
Kommentarer